Prvi kaputi uveliko su stigli u omiljene radnje, donosimo vam veliki vodič za kupovinu

Iako na krilima miholjskog leta već danima uživamo u prijatnih 25 stepeni, činjenica je da stiže zahlađenje i da izlazak iz kuće uskoro nećemo moći da zamislimo bez toplih kaputa. U skladu sa tim, u naše omiljene radnje uveliko su stigli prvi modeli koji su u mnogim segmentima prevazišli sva naša očekivanja. Podrazumeva se, glavno mesto zauzeli su dugi oversized krojevi koji su se izdvojili kao apsolutni favoriti sezone (hvala kući Saint Laurent i njihovom kreativnom direktoru Anthonyju Vaccarellu), mada nisu izostali ni klasični modeli koje nosimo iz godine u godinu poput kaputa srednje dužine ili onih sa kaišem oko struka.

Izbor odgovarajućeg zimskog kaputa spada u najvažnije modne odluke u ovo doba godine jer će oni u narednim mesecima biti okosnica svakog našeg stajlinga i prvi utisak koji ćemo ostaviti na druge. Upravo zbog toga, uvek je najbitnije da biramo modele koje ćemo lako spajati sa ostatkom garderobe jer slojevito odevanje, osim što nam dozvoljava da budemo kreativni, često može biti komplikovano, jer sve slojeve treba uklopiti u kompaktnu celinu. Drugi važan kriterijum jeste kvalitet, a zlatno pravilo glasi da veći procenat vune u štofu garantuje da će nas kaput bolje zagrejati.

S druge strane, kada je reč o koloritu najbolje je da se držite proverene palete boja kao što su crna, siva, braon ili kamel ili da se okrenete tradicionalnim printovima poput riblje kosti ili tankih pruga. Međutim, ako volite da pratite trendove u svoj ormar trebalo bi da dodate crveni ili bordo kaput.
Ukoliko ste već počeli da razmišljate o kupovini zimskog kaputa, mi smo pregledali kolecije svih najpopularnijih brendova na domaćem tržištu, a u nastavku vam donosimo naše favorite.

ZARA

H&M

MASSIMO DUTTI

MONA

MIAMAYA

WEEKEND MAX MARA,
cena: 115.690 din.
WEEKEND MAX MARA,
cena: 92.590 din.
WEEKEND MAX MARA,
cena: 92.590 din.

FASHION & FRIENDS

TOMMY HILFIGER,
cena: 41.990 din.
CALVIN KLEIN,
cena: 54.990 din.
CALVIN KLEIN,
cena: 66.490 din.
SCOTCH&SODA,
cena: 34.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sobalera, Mona, @fakerstrom
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top