Vreme je za kargo pantalone, pripremili smo vam vodič za kupovinu

Iako je zvanično i dalje leto, činjenica je da nas jesen čeka iza ugla. U skladu sa tim, u naše omiljene radnje već su stigle kolekcije za narednu sezonu, a mi smo već počeli da nosimo komade kao što su košulje dugih rukava ili pantalone.
Svestrane pantalone oduvek su bile jedan od najpraktičnijih komada za kraj leta i početak jeseni, a ovog puta kao glavni trend nametnuli su se kargo modeli.

Kargo pantalone prešle su dugačak put od vojne uniforme do it komada koji nose filmske i muzičke zvezde. Prvi put su proizvedene u Velikoj Britaniji krajem 30-tih godina kada su bile deo teretne opreme za njihove vojnike, koji su u džepovima mogli da nose opremu kako bi im bila pri ruci. Tokom Drugog svetskog rata ove pantalone nosile su i oružane snage SAD zbog čega su se zvale i combat (borbene) pantalone.
Tokom 80-tih godina nosili su ih ribolovci dok su 90-tih godina kargo pantalone prvi put postale deo modnog mainstreama. Najpre su ih nosili samo muškarci i to uglavnom pripadnici hip-hop subkulture dok su se krajem dekade uvukle i u žensku modu, a osim pantalona i šortseva počele su da se proizvode i suknje sa karakterističnim džepovima sa strane. Ovaj trend se zadržao i u prvim godinama novog milenijuma, a potom smo na njega potpuno zaboravili.

Fast farward u 2022. i kargo pantalone su ponovo u centru pažnje. Da budemo precizniji, ovi modeli prisutni su više od godinu dana, ali čini se da njihovo vreme tek dolazi. Prisutne su u gotovo svim kolekcijama za narednu sezonu, a odavno su zauzele mesto i u ormarima naših omiljenih Insta devojaka. Za razliku od 90-tih i 2000-tih godina kada su ih mahom nosili pripadnici mlađe generacije u spoju sa opuštenim outfitima, ovog puta kargo pantalone mogu postati sve što poželite. U paru sa blejzerom i mokasinama idealne će biti za kancelariju, uveče ih možete nositi uz top i potpetice, a praktično imate bezbroj mogućnosti da ih kombinujete za neobavezne dnevne prilike.
Ako planirate kupovinu novog para, u nastavku smo izdvojili neke od najlepših modela iz aktuelne ponude.

ZARA

MANGO

H&M

cena: 3.199 din.
cena: 2.199 din.
cena: 3.199 din.
cena: 3.199 din.
cena: 3.199 din.
cena: 5.499 din.
cena: 2.199 din.
cena: 2.199 din.

REMIKS

FARFETCH

MY THERESA

NET-A-PORTER

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @emilisindlev
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top