Knjiga o modi koja se voli – Keln ima stil

London je prepoznatljiv po stilu odevanja njegovih stanovnika. Berlin takođe, a Njujork je pravi poligon različitih načina odevanja. Pariz se s druge strane smatra „prapostojbinom dobrog modnog ukusa“. Međutim, i Keln ima stil. Ovo je zaključak autorki istoimenog romana na osnovu opsežnog iszraživanja koje su uradile u svom gradu.

1ks

Iako na prvi pogled možda ne izgleda tako, ali spisateljice Lena Terlutter i Henriette Fradrich tvrde da stanovnici njihovog grada i te kako znaju mnogo toga o modi, prate trendove i oblače se sa stilom. One su za potrebe ovog šarmantnog književnog dela intervjuisale sve vodeće ljude sa fashion scene Kelna – ugledne dizajnere, vlasnike butika, blogere, zavirile su i u ormare mnogih sugrađana… Na osnovu dobijenog materijala sačinile su veliki spisak styling saveta, anegdota, ideja za odevanje kao i inspirativne stylish predloge. Njihova knjiga je za kratko vreme postala bestseler u Nemačkoj, a polako osvaja i evropsko tržište. Jer nadahnuće koje pruža čitaocu ovo delo od koristi je svima koji vole modu.

5ks

Koautorka romana Lena Terlutter, koja je i na naslovnici, sa ponosom nosi epitet najveće modne ikone svog grada, kao i nadimak Carry Bradshow Kelna koji su joj dali sugrađani. Ona poseduje četiri radnje – „Salon Sahnestück“, „Boutique Belgique“, „Super Store“ i „BB Loves“. A svoju ljubav prema modi pretočila je i u blog koji je u ekpanziji, a samo na „Instagramu“ ima skoro devedeset hiljada pratilaca. Njeni stajlinzi su uvek besprekorni i iskombinovani sa mnogo entuzijazma.

6ks

U realizaciji romana, ovoj ikoni stila pomogla je novinarka Henriette Fradrich koja je veoma uspešna i kao pisac i preduzetnik. Ona je osoba koja čita sve fashion časopise i knjige o modi i upoznata je sa svim trendovima, iako obično oblači farmerke i majicu jer joj je udobnost prilikom izbora garderobe na prvom mestu.
Ove dve savremene žene, zajedničkim snagama stvorile su zanimljivu knjigu u kojoj može da uživa svaka devojka, a idealan je poklon i za predstojeće praznike.

Podeli

Scroll to Top