Ko oblači svetske zvezde: Ovo su najmoćniji stilisti u Holivudu

Ako biste mogli da birate jednu ličnost sa svetske javne scene koja ima najbolji stil odevanja, ko bi to bio? Magazin „Hollywood Reporter“ objavio je listu 25 najmoćnijih svetskih stilista koji su zaduženi za outfite najvećih zvezda, a mi vam donosimo biografije petoro najuticajnijih. Zahvaljujući njima naše omiljene javne ličnosti blistale su na crvenim tepisima i značajnim događajima u prethodnih godinu dana i priredili nam neke od najupečatljivijih stilskih momenata.

1p hs 28315

Prva na listi i trenutno najuticajnija je ELIZABETH STEWART koja je trenutno zadužena za izgled Cate Blanchett, Sandre Bullock, Julie Roberts, Jessice Chastain, Amande Seyfried…
Ova diplomirana novinarka, pre nego što je ušla u svet mode, radila je u časopisima Womens Wear Daily i New York Times. Njena prva klijentkinja bila je glumica Calista Flockhart koja je tada igrala us eriji Ally McBeal.
Među najznačajnije stiliste na svetu postala je kada su joj Cate Blanchett i Sandra Bullock poverile svoje poverenje, a zahvaljujući njoj Cate je na prošlogodišnjoj dodeli Oscara kada je dobila zlatnu statuetu za ulogu u filmu Plavi jasmin, bila jedna od najbolje obučenih dama. Tom prilikom imala je na sebi Giorgio Armani dpk je istom prilikom Julia Roberts nosila Givenchy Couture toaletu.
Za razliku od većine svojih kolega Elizabeth nema ambiciju da pokreće liniju sa svojim potpisom, jer smatra da kroz sadašnji posao u potpunosti može da iskaže kreativnost koji nesumljivo poseduje.

2p hs 28315

Na drugom mestu našla se PETRA FLANNERY koja trenutno oblači Amy Adams, Claire Danes, Emmu Stone, Zoe Saldanu, Sarahu Paulson…
Ova talentovana dama odrasla je u Kaliforniji i voli klasične moderne dizajnere, a omiljene marke su joj Chanel, Row i Givenchy. Neki od najzanimljivijih stajlinga koje je do sada uradila bili su za glumicu Amy Adams na New York Film Festivalu 2013. godine kada je ona nosila haljinu Prabal Gurung dugih rukava sa plaštom u boji lavande. A najveći uspeh postigla je zahavaljujući saradnji sa Zoe Saldanom koja trenutno važi za ultimativnu ikonu stila.

3p hs 28315

MICAELA ERLANGER našla se na trećem mestu. Ona je zadužena za izgled ljupke Lupite Nyong’o, Michelle Dockery, Olivia Munn…
Šarmantna stilistkinja diplomirala je modne studije na na čuvenom Parsons univerzitetu, a njena prva klijentkinja bila je Joely Richardson. Kasnije je počela saradnju sa Michelle Dockery koja je bila prva zvezda sa kojom je sarađivala, a zahvaljujući njoj upoznala je i Lupitu Nyong’o koja je iznela neke od njenih najboljih stajlinga i važi za neprikosnovenu zvezdu crvenih tepiha.

4p hs 28315

Poziciju broj četiri zauzele su KARLA WELCH i KEMAL HARRIS. Njihovi klijenti su Amy Poehler, Olivia Wilde, Robin Wright, Pink, Elisabeth Moss, Justin Bieber, Zooey Deschanel…
Omiljen im je neobičan stil odevanja, ali se podjednako dobro snalaze i sa klasičnim komadima, dok su brendovi koje najviše vole: Prada, Dior, Comme des Garcons, Saint Laurent, Calvin Klein, Givenchy i Skingraft.
Najupečatljiviji stajling koji su do sada uradili jeste onaj za Oliviu Wilde koja je na dodeli Oscara nosila crno-belu Valentino haljinu.

5p hs 28315

Među pet najboljih našla se i LESLIE FREMAR koja oblači Charlize Theron, Reese Witerspoon, Julianne Moore, Scarlett Johanson, Jennifer Connelly…
Njene omiljene boje su bela i roze, ali takođe obožava i haljine u klasičnoj crnoj boji. Prva velika zvezda sa kojom je sarađivala je upravo Reese Witerspoon koja je nosila neke od njenih najboljih stajlinga na dodelama Oscara i Zlatnih globusa poslednjih godina.

Foto: Hollywood Reporter

Podeli

Scroll to Top