Kolekcija „Jean Paul Gaultier za Lindex“ dostupna u Srbiji

Povodom šezdesetog rođendana brenda „Lindex“ renomirani svetski dizajner Jean Paul Gaultier kreirao je posebnu liniju za ovu modnu kuću koja je dostupna i potrošačima u Srbiji. Pre nego što su odevni komadi pušteni u prodaju, organizovana je prezentacija za modne novinare u Beogradu.

1p

Na ovoj kolekciji poznati kreator radio je šest meseci i u svakom komadu se vidi njegov lični pečat. Kolekcija se sastoji iz ženske odeće, aksesoara i veša, a sadrži i deo ponude za devojčice. Sam umetnik je rekao da su njegovi odevni predmeti za „Lindex“ hrabri, šik i jaki, jer tako vidi žene koje se oblače u toj modnoj kući.

2p

Ova linija ima tri glavne teme koje odišu ustaljenim motivima ovog prestižnog dizajnera, prikazanim u novom svetlu. To su: tatoo-print grafika u kombinaciji sa prepoznatljivim konusnim oblikom, aplicirana na meš platno i svilenkaste materijale u liniji veša, zatim klasične mornarske pruge kombinovane sa pletenim zimskim artiklima i aksesoarima, kao i deo kolekcije koji sadrži detalje poput rokerskih zipova i zavodljivih krojeva koji prate liniju tela. Akcenat je stavljen i na podatak da „Lindex“ već dvanaest godina za redom učestvuje u borbi protiv karcinoma dojke. Tako da će deo prihoda od prodaje kolekcije biti doniran za borbu protiv ove opake bolesti. U okviru kolekcije, koju je dizajnirao Jean Paul Gaultier, nalazi se i roze narukvica, kojom ceo projekat dobija prepoznatljivu notu globalne borbe protiv raka dojke tokom meseca oktobra.

4p

3p

Podeli

Scroll to Top