Komadi nakita koji su vam jedino potrebni ove sezone

Nije tajna da će se ove sezone modni trendovi vrteti oko basic i komfornih komada, a ono što će svaki prosečan stajling učiniti izuzetnim jeste mudar izbor nakita. Zanimljivo je da je, uprkos pandemiji, potražnja za finim nakitom prošle godine porasla za čak 150% u odnosu na 2019, iako smo mnogo vremena provodili u svoja četiri zida. Ovaj podatak samo potkrepljuje činjenicu da smo u poslednjih 12 meseci počeli drugačije da posmatramo modu i da stičemo nove navike kada je reč u kupovini, pa umesto velikog broja sezonskih komada radije trošimo novac na bezvremene odevne klasike i aksesoare, među kojima nakit zauzima važno mesto.

@ninasandbech

I zaista nijedna kupovina nije toliko lična i sentimentalna kao što je ulaganje u fini komad nakita, zbog čega je ciklus trendova u ovom segmentu modne indutrije znatno sporiji nego kada je reč o odeći. S druge strane, modeli od bižuterije često mogu biti adekvatna zamena, tim pre što se danas za njihovu izradu koriste izdržljivi i kvalitetni materijali. Bez obzira na to da li planirate da ove sezone sebi priuštite ogrlice, minđuše ili narukvice od plemenitih metala ili više volite da nosite high street komade o kojima ne morate mnogo da vodite računa, sigurni smo da vas zanima kakvi će trendovi u čarobnom svetu nakita vladati u sezoni proleće/leto 2021. Zato nastavite da skrolujete.

MALAHIT

@ch.phr8ph

Veruje se da ovaj mineral otvara srce za bezuslovnu ljubav pa je to veovatno jedan od glavnih razloga zbog kog je postao toliko popularan dodatak na svim komadima nakita. Odlična alternativa malahitu su žad i aventurin, ali i bilo koji drugi kamen smaragdne boje.

LIZZIE FORTUNATO,
matchesfashion.com

MISSOMA LONDON,
missoma.com

PANDORA,
cena: 4.160 din.

SWAROVSKI,
cena: 13.990 din.

DUGA OGRLICA

@ch.phr8ph

Mikro ogrlice koje smo nosili u proteklih nekoliko sezona zamenićemo nešto dužim i upečatljivijim komadima. Ovakvi modeli našli su svoje mesto u mnogim dizajnerskim kolekcijama, a najbolji izbor ponudili su Dior i Victoria Beckham. Sjajne replike pronaćićete i u high street radnjama, a duge ogrlice možete nositi i pojedinačno i u nizu.

SYDNEY EVAN,
net-a-porter.com

RESERVED,
cena na upit

BERSHKA,
cena: 999 din.

MASIVNO PRSTENJE

@ch.phr8ph

Oversized prstenje u boji zlata aktuelno je već tri godine, a ništa se neće promeniti ni u narednom periodu. Birajte zanimljive i neobične oblike i slobodno kombinujte nekoliko komada na istoj ruci.

H&M,
cena: 1.499 din.

MANGO,
cena: 1.690 din.

ALIGHIERI,
net-a-porter.com

BISERI

@ch.phr8ph

Biserni nakit poslednjih nekoliko sezona stiče sve veću popularnost, a za to su najzaslužniji brendovi Mateo, Alighieri i Shrimps, koji konstantno unapređuju nakit s ovim detaljem. Ove sezone poželjni su u svim varijantama – od velikih komada do sitnih bisera u nizu.

MANGO,
cena: 1.690 din.

STRADIVARIUS,
cena: 999 din.

STRADIVARIUS,
cena: 999 din.

KAJLE

@slipintostyle

Sećate li se 90-tih godina i trenda masivnih zlatnih kajli? Kasnije su one postale simbol kiča, ali kako se u modi ciklusi ponavljaju, tako su i ovi komadi ponovo postali aktuelni. Naravno, sada dolaze u novom izdanju, i u mnogo različitih oblika i veličina, a ovaj specifičan rad nije više poželjan samo na ogrlicama već i na narukvicama i minđušama.

H&M,
cena: 699 din.

H&M,
cena: 799 din.

BERSHKA,
cena: 1.990 din.

DETALJI OD STAKLA I KRISALA

@leoniehanne

Kao što vidite, dizajneri su se ove godine poigrali s različitim materijalima, pa su provodni kristali i staklo opet u igri. Ovaj nakit može izgledati veoma romantično ukoliko se odlučite za decente kristale, ali i vrlo upečatljivo ako izaberete neki od statement komada.

MATEO,
net-a-porter.com

H&M,
cena: 1.199 din.

MARYAM NASSIR ZADEH,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ch.phr8ph
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top