Komadi od tvida ponovo su na modnom radaru

Odavno smo shvatili da su društvene mreže zauvek promenile način na koji funkcioniše modna industrija, a pre svega na brzinu kojom se smenjuju aktuelni trendovi. Dok smo do pre samo desetak godina nova modna pravila usvajali na početku svake sezone, danas je dovoljno da jedna influenserka s velikim brojem pratilaca na Instagramu postavi fotografiju u atraktivnom outfitu ili da objavi snimak svoje najnovije kupovine, pa da nastane opšta pomama za određenim trendom. Upravo to se u poslednjih nekoliko nedelja dogodilo s komadima od tvida, koje sve češće gledamo na svojim Feedovima.

@jen_wonders

@camillecharriere

Mada se tvid vekovima koristio za proizvodnju odeće i nameštaja, za njegovu popularizaciju najzaslužnija je Coco Chanel. Inspirisana klasičnim muškim odelom, ona je srednom prošlog veka predstavila ženski komplet od tvida koji su činili blejzer i suknja, a sve što se kasnije dešavalo deo je istorije. Tvid je tada stekao status jednog od najprefinjenijih materijala, koji obožavaju žene svih generacija. Svakako da smo vremenom odeću od ovog materijala počeli da nosimo na malo ležerniji način, pa danas blejzere od tvida uglavnom kombinujemo sa jeansom ili kožnim pantalonama, a suknje sa chunky čizmama i biker jaknama.

@eniswardrobe

@tendancehunter

Luksuzna tkanina više od šest decenija ima status klasika s kojim ne možemo da pogrešimo, ali ipak nije svake sezone podjednako aktuelna. Ovog puta naći će se na modnom radaru, a u prilog tome najbolje govore fotografije influensera koje gledamo na Instagramu, kao i nove kolekcije vodećih modnih brendova u kojima su komadi od tvida zauzeli važno mesto. Neke od najlepših, pogledajte u nastavku.

ZARA,
Blejzer: 6.590 din,
Šorts: 3.290 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

H&M,
cena naupit

MANGO,
cena: 3.990 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

MANGO,
cena: 7.990 din.

MANGO,
cena: 6.490 din.

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

ROWEN ROSE,
net-a-porter.com

SELF-PORTRAIT,
net-a-porter.com

THE UPSIDE,
Top: net-a-porter.com,
Šorts: net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @eniswardrobe
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top