Komedija Svlačenje uskoro pred publikom u Njujorku

Nakon velikog uspeha kod nas, ali i na mnogim gostivanjima u inostranstvu, predstava „Svlačenje“ Mirjane Bobić – Mojsilović biće prikazana i na Off-Broadway-ju u Njujorku. Mada je gostovanje prvobitno planirano za kraj ovog meseca, zbog loših vremenskih uslova druženje sa njujorškom publikom odloženo je za mart.
U ovoj zanimljivoj komediji glavne uloge igraju Jelica Sretenović i Jelena Gavrilović. Radnja se događa u jednom modnom salonu gde sredovečna žena dolazi kod poznate modne stilistkinje – na preobražaj imidža, kako bi je stilistkinja učinila mlađom, privlačnijom i modernijom za njenog muža, koji je takodje žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspehom. Komad se bavi i brakom, istinama, lažima i opštim mestima naše stvarnosti. U ovoj komediji naših naravi, podsmehu se izlažu i mnogi savremeni koncepti „modernosti“, ali se takođe odvija i jedna drama između dve žene koje se prvi put sreću. Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i u prenešenom smislu.
Za organizaciju gostovanja u Njujorku zadužen je Art Fusion Project čiji je idejni tvorac naša prosucentkinja i rediteljska Sanja Beštić koja već godinama živi u Americi, a zahvaljujući njenoj angažovanosti mnoge domaće predstave videla je publika na Off-Broadway-ju.

1s 23116

Podeli

Scroll to Top