Koncert koji se ne propušta: Sastav 2CELLOS stiže u Beograd

U januaru ove godine proslavili su četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota „Smooth Criminal“ na YouTube-u koji ih je lansirao u zvezde. Iako su slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauer postigli su zavidan broj sledbenika upravo zahvaljujući video objavama, pa tako sada imaju više od 100 miliona pregleda. A oni su i dalje posvećeni prvenstveno koncertnim nastupima.
Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19. juna 2015. nastupiće u Sava Centru, što će biti njihov prvi beogradski koncert.
Sastav 2CELLOS izdao je do sada tri studijska albuma dok njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne koncerte, a punili su najprestižnije svetske dvorane kao što su Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee ili Emmys u Los Anđelesu, a gostovali su i u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno ili The Ellen DeGeneres Show.
Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima i sastavima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John.
– Imali smo veliku podršku od Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko! S njim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike da otvaramo njegove koncerte i sviramo zajedno s njim u arenama širom sveta. To je jedno neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat – tvrdi ovaj uspešni dvojac.
Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime, tamo je 20. januar proglašen 2CELLOS DANOM, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao ordenom reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu i odao im je priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu.
Koncert 2CELLOS po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang.
Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu „zaraze zvukom violončela“.
Karte su u prodaji od 1.aprila na blagajni Sava Centra i Eventim prodajnim mestima. Cene karata su 1.800, 2.400, 3.000 i 3.600 dinara.

Podeli

Scroll to Top