Koraci koji su vam potrebni da sačuvate bronzanu boju dugo nakon letovanja

Preplanuli ten i dalje je ideal kome svi težimo, naročito tokom toplih dana, jer bronzana boja efikasno skriva nedostatke na koži, poput celulita, strija ili lošeg tonusa. Osim toga, kratke suknje i šortsevi, odeća u jarkim i pastelnim nijansama ili beloj boji, uvek će izgledati mnogo lepše kad bar malo pocrnimo.
Svejedno da li ste već bili na letovanju ili tek planirate odlazak na godišnji odmor sigurni smo da ćete želeti da sačuvate osunčanu boju dugo nakon povratka kući. Da biste ostvarili svoj cilj potrebno je da preduzmete nekoliko beauty koraka.

@weworewhat

INTENZIVNA HIDRATACIJA

Jednostavna tajna svake savršene kože, pa i one koju krasi preplanulost, krije se u hidrataciji. Ako ste boravili na suncu, sva je prilika da je vaša koža žedna te je na prvom mestu važno da joj pružite odgovarajuću vlagu. Zato birajte preparate za intenzivnu hidrataciju koji se brzo upijaju i ne ostavljaju masan i lepljiv trag. Ne zaboravite ni da hidratacija kože počinje iznutra, pa konzumirajte najmanje dva litra vode dnevno, kao i namirnice koje sadrže visok procenat vode, poput ananasa, krastavca, jabuka, spanaća…
Izbegavajte i tuširanje vrućom vodom jer ona takođe isušuje kožu dok će odlazak pod hladan tuš najviše prijati vašem tenu.

Nivea Vanilla & Almond Oil losion

The Body Shop Shea losion

Kiehl’s Soy Milk & Honey puter za telo

NEŽAN PILING

Možda vam se čini da je piling poslednja stvar koju bi trebalo da uradite, ali uklanjanje mrtvih ćelija blagim proizvodom omogućiće koži da lakše diše i da sačuva sjaj. Zato jednom nedeljno uradite laganu mehaničku eksfolijaciju i koža će vam biti zahvalna na tome.

Garnier piling za telo s hranljivim uljima

The Body Shop Moringa piling za telo

KORISTITE PROIZVODE KOJI ČUVAJU PREPLANULI TEN

Danas na tržištu postoji niz mleka, losiona i ulja za telo koja su formulisana tako da omogućavaju koži da što duže zadrži bronzanu boju. Reč je uglavnom o proizvodima koji su obogaćeni pigmentima te će sačuvati bronzani ten i nedeljama nakon povratka s odmora. Da bi imali efekta potrebno je da ih koristite svakodnevno, a najbolja opcija je da nekim od ovih preparata namažete čitavu telo nakon jutarnjeg tuširanja dok će u večernjim satima vašoj koži najviše prijati losion za intenzivnu hidrataciju. Za još efikasnije rezultate konzumirajte hranu (šargarepa, mango, krompir…) ili suplemente bogate beta karotenom.

Lancaster Tan Maximizer ulje za telo

Garnier Summerbody Moisturising losion 

Natural Wealth beta karoten

Solgar beta karoten

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotograija: @weworewhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top