Korektori u boji: Čemu služe i kako odabrati pravi?

Kada se šminkerima postavi pitanje o tome koji make-up proizvod je must-have u svakom neseseru, više od 90 posto njih odgovoriće da je to korektor. Ovaj magični preparat neophodan je ako želite da vaša koža izgleda besprekorno.
Odličan je za prekrivanje posledica nakon neprospavane noći, sve vrste depigmentacije na koži, akni i bubuljica, možete ga koristiti kao prajmer kada želite da vam šminka na očima ili usnama traje duže, a spisak njegovih mogunosti zaista je dugačak.
Kada želite da izaberete odgovarajući korektor trebalo bi da znate da onaj čija je namena prekrivanje nepravilnosti na licu treba da bude u tonu vaše kože, dok korektor za podočnjake treba da bude dva tona svetliji od vaše kože. Međutim, poslednjih godina sve su popularniji korektori različitih boja poput zelene ili ružičaste, a mi smo odlučili da vam danas otkrijemo koja je njihova namena.

#1 Zeleni korektor – prekriva crvenilo. Odličan je u prekrivanju dermatitisa i svih drugih crvenih iritacija na koži, ali i blagih opekotina.

#2 Ljubičasti korektor – posvetljuje kožu i odličan je kada želite da „oživite“ svoj ten. Ova boja će na odličan način neutralisati sve vrste žutila i koristi se pre nanošenja tečnog pudera.

#3 Žuti korektor – takođe posvetljuje i osvežava ten. Ako vam je koža umorna, a pritom imate i crvenulo stavite žuti korektor koji će dodati toplinu vašem licu.

#4 Ružičasti korektor – prekriva tamne podočnjake. Prilikom upotrebe biste trebali da vodite računa da ga nanesete samo na mesta koja su tamna, jer na licu može ostaviti narandžaste mrlje.

Podeli

Scroll to Top