Kosa je u fokusu: Vodeći trendovi za proleće/leto 2017

Kada je reč o update-u za narednu sezonu ne smemo zaboraviti na kosu. Znamo da najveće dizajnerske kuće, osim garderobe, po pravilu imaju i svoje beauty depertmane koji ditiraju trendove kada je reč o kosi i make-upu. Oni su već dali svoje predloge za proleće/leto 2017. Ukoliko dobro izučite njihove ideje, primetićete da se nameću 5 vodećih trendova – decetne pletenice, razbarušeni bob, zalizana kosa, razdeljak na sredini glave i konjski rep ukrašen mašnom. Pa da razmotrimo svaki od ovih predloga.

@roberto_cavalli
@roberto_cavalli

Kada je reč o petenicama one nisu novina, ali se ove sezone nosi svega nekoliko malih pletenica u koje možete uplesti bilo koji deo kose. Predlažu ih Dior i Roberto Cavalli, a u zavisnosi od ukusa, ostatak kose vam može biti pušten ili vezan u rep.

@dior
@dior

Ako ste mislili da je bob odavno izgustiran, varate se. Nakon što je prethodne dve sezone duga kosa ponovo bila u fokusu, pomalo zaboravljeni bob u novoj varijanti sigurno će biti izbor mnogih devojaka. Ova frizura odlična je naročito za letnje mesece jer niko na odmoru ne voli da se previše bavi kosom.

@versace_official
@versace_official

Zalizana kosa poslednjih godina bila je uglavnom rezervisana za crveni tepih i elegatna izdanja, ali sada doživljava ekspanziju te je slobodno možete nositi i tokom dana. Ova frizura je jako praktična u situacijama kada nemate vremena da operete kosu.
Razdeljak na sredini glave do sada smo najčešće viđali kod Kim Kardashian, no ove sezone predlažu je i mnogi modni autoriteti kao što je Donatella Versace ili kuće Dior i Roberto Cavalli.

@roberto_cavalli
@roberto_cavalli

Za kraj smo ostavili trend za čiju promociju je najzaslužniji Instagram. Naime, znamo da se luksuzna garderoba dolazi i u luksuznom pakovanju koje je često pravo umetničko delo. Nekoliko uticajnih blogerki dosetilo se da trakice sa pakovanja iskoriste kao ukrase za kosu, a njihove ideje slede mnoge devojke te je ovo postao trenutno najveći hair trend na Instagramu.

@emmaspedding
@emmaspedding

Naslovna fotografija: @roberto_cavalli
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top