Kosa u boji čokolade trenutno je najveća beauty opsesija

Ako bismo morali da izaberemo jedan kolorit koji će obeležiti aktuelnu sezonu, to bi svakako bila boja čokolade. Znamo da će mnogi od vas sada reći da su topli braon tonovi aktuelni svake jeseni i zime, što je apsolutna istina, ali činjenica je da su ovog puta u znatno većem fokusu nego ranijih godina. U skladu sam tim, poslednjih nedelja sve češće viđamo slavne ličnosti i influensere koji su prešli na mračniju stranu, a prva među njima bila je Hailey Bieber. Devojka koja trenutno diktira beauty trendove ne samo da se potpuno odrekla plave boje kose već je dodatno potamnila svoju braon boju koja je sada u neodoljivoj kestenastoj nijansi sa zlatnim odsjajem.

Upravo je takva višedimenzionalna braon boja aktuelna ove sezone, a uglavnom se postiže kombinacijom više tehnika farbanja, poput balayagea, babylightsa ili chunky pramenova, a nekada je u igri i omre. Koja će se tehnika koristiti zavisi od vaše trenutne boje i cilja koji želite da postignete.

Ono što boju čokolade izdvaja u odnosu na sve ostale kolorite jeste činjenica da dobro stoji apsolutno svima, bez obzira na boju tena, dužinu i teksturu kose. Naravno, nijansa koju ćete izabrati prvenstveno bi trebalo da bude prilagođena vašem tenu, a frizeri se slažu da devojkama sa toplom bojom kože najbolje stoje braonkasti tonovi koji imaju crveni prizvuk dok devojkama sa hladnim tenom više odgovaraju kestenaste nijanse.

Ukoliko ste već brineta postizanje sjajne čokoladne nijanse veoma je lak proces, a najbolji deo priče jeste to što nećete morati da obnavljate boju 6-8 nedelja. S druge strane, plavuše verovatno neće moći da postignu željenu nijansu nakon prvog farbanja pa dobro razmislite da li zaista želite da promenite boju kose pre nego što se upustite u ovaj proces. Takođe, trebalo bi da imate u vidu da ćete u prvom periodu morati da obnavljate boju na svake 2-4 nedelje, a koliko ćete često odlaziti kod frizera prvenstveno će zavisiti od toga koliko često perete kosu i koji šampon koristite.
Proces dobijanja boje čokolade još je komplikovaniji na kosi koja je prethodno farbana u crnu ili drugu tamnu nijansu, a poseban izazov je održavanje boje koja će imati tendenciju da dobije crvenkastu ili mesinganu nijansu.

Prilikom izbora odgovarajuće čokoladne nijanse, jako je važno da vodite računa i o vašoj prirodnoj boji kose. Savet frizera je da je najbolje da se držite boja koje su do dve nijanse svetlije odnosno tamnije od vaše kose jer je cilj ovog trenda da dobijete boju koja će izgledati prirodno, a da pritom lepo reflektuje svetlost.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @haileybieber
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top