Koža tela zaslužuje posebnu pažnju tokom hladnog perioda

Koža je naš najveći organ i kao takav zaslužuje posebnu pažnju, naročito tokom zimskog perioda kada je izložena čestim i naglim promenama temperatura, koje se događaju kada iz toplih prostorija izađemo na hladan zimski vazduh. Usled toga, neretko dolazi do dehidratacije, pucanja, iritacije i perutanju, što su stanja koja ne bi trebalo zanemarivati. Mada su sve naše beauty rutine uglavnom fokusirane na negu lica i vrata, koji su i najviše izloženi pogledima, koža tela zahteva podjednaku pažnju i negu koja je prilagođena vremnskim uslovima. U nastavku vam otkrivamo koje promene u rutini su vam potrebne tokom zimskih meseci.

7nt 191119

@queenofjetlags

ULJE ZA TUŠIRANJE

Glavna stvar koja je potrebna našoj koži tokom zime jeste hidratacija, a većina gelova za tuširanje isušuje kožu, ma koliko bili blagi. Zbog toga se u ovom periodu preporučuje upotreba preparata za tuširanje na bazi ulja koja će hidrirati i nahraniti kožu, ali i sprečiti njeno isušivanje.

1pl-20619p

Eucerin Shower Oil

2nt 191119

Nivea Shower Oil

NAHRANITE KOŽU

Kao što smo već naglasili, hidratacija je u ovom periodu najvažnija, a kako biste bili sigurni da ste pružili koži dovoljno vlage, najbolje je da koristite proizvode na bazi ši-butera, kakao-butera ili kokosovo ulje. Ovi sastojci obnavljaju lipidnu barijeru kože i tope se na temperatiri tela, pa se i najlakše upijaju.

3pl-20619

The Body Shop Body Butter

2ku-271019

Granum Food kokosovo ulje

REDOVAN PILING

Piling tela jedna je od najboljih stvari koju možete da uradite za svoju kožu. Preporučuje se jednom ili dva puta nedeljno kako bi se uklonile mrtve ćelije s površine kože. Na taj način ćete pospešiti proizvodnju kolagana, koža će biti glatka i elastična, smanjićete mogućnost nastanka bubuljica, a proizvodi koje nakon toga budete koristiti lakše će se apsorbovati.

4nt 191119

Garnier Oil-Infused Nourishiring Scrub

5nt 191119

Glow Girl Buttery Salt Scrub

SUVO ČETKANJE

Ako istinski želite da se posvetite sebi, jednom nedeljno, pre tuširanja, suvom četkom kružnim pokretima izmasirajte čitavo telo, od stopala pa sve do vrata. Ovo je odličan način da pospešite cirkulaciju krvi i linfne tečnosti, a ujedno je reč i o najefikasnijem anticelulit tretmanu koji možete da uradite kod kuće.

6nt 191119

Rento četka za telo

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top