Kraj jedne modne ere: Ralph Lauren odlazi sa vodećeg mesta svoje kompanije

Nakon što nas je Donna Karan iznenadila kada je otišla sa vodećeg mesta svoje kompanije da bi se posvetila humanitarnom radu i legendarni Ralph Lauren odlučio je da napusti svet mode.
Svoju poslednju kolekciju za proleće/leto 2016, predstavio je na nedavno završenoj Nedelji mode u Njujorku, a na njegovo mesto dolazi Stefan Larsson, koji je u Gapu upravljao brendom Old Navy.
Sedamdesetšestogodišnji Ralph koji je stvorio kompaniju koja nosi njegovo ime bio je na njenom čelu skoro pola veka odnosno od 1967. godine, a iako je ovakav sled događaja bio očekivan, ova vest je ipak izazvala potres na modnoj sceni.
Svetski mediji pišu kako se Lauren odlučio za ovaj potez zbog sve većeg pada deonica usled pada dolara, dok je brend kojim upravlja Stefan konstantno na dobitku i veruje se da je on čovek koji bi mogao da vrati modnu kuću Ralph Lauren na modni tron.
Ralph će ipak ostati živa legenda mode koja je svoj brend učinila planetarno popularnim i van američkog tla. Njegove večne komade poput polo majica, odela i džempera već decenijama svi vole.

Foto: Facebook/ Ralph Lauren

Podeli

Scroll to Top