Kratak vodič za izbor odgovarajuće boje olovke za obrve

Za 2015. slobodno možemo da kažemo da je godina obrva. Moćne i upečatljive obrve i ranije su bile u trendu, pa su tako zaštitni znak Carine Roitfeld i Brooke Shields, a volela ih je i Audrey Hepburn. Dok smo s početkom novog milenijuma manje obraćali pažnju na taj deo lica, pojavom Care Delevingne u svet modelinga, kult obrva je ponovo zavaladao.
Ako spadate u devojke koje redovno gledaju tutorijale ne bi li dobile savršeni luk i ne izlazite iz kuće dok ne popunite sve nesavršenosti na vašim obrvama, nemojte da zaboravite da je izbor dobre boje olovke najvažnije. Nijanse se usklađuje sa bojom kose, a mi vam donosimo kratak vodič za izbor odgovarajućeg tona.

Plavuše:

1p o 311015

Plavuše bi trebalo da biraju olovke koje su nešto tamnije od njihove boje kose. Pritom je važno da nijansa ne bude hladna već da ima topao prizvuk kako im lice ne bi izgledalo bledo.

Brinete:

2p o 311015

Za brinete je najbolje da izaberu boju koja će biti što sličnija njihovoj boji kose. U zavisnosti od boje lica mogu da koriste olovku i sa crvenim tonovima ukoliko ona dobro pristaje njihovom tenu. Devojke sa tamno smeđom kosom, ipak bi trebalo da koriste boju koja je za nijansu ili dve svetlija od njihove kose.

Crnke:

3p o 311015

Za razliku od plavuša, crnkama se preporučuju olovke koje su nešto svetlije od njihove kose. Tamno braon olovke sa mahagoni tonom najbolji su izbor.

Crvenokose:

4p o 311015

Ako imate crvenu kosu, birajte braon olovke toplih nijansi. Tonovi karamele ili mahagonija su poželjni i odlično će vam stajati.

Podeli

Scroll to Top