Kultni proizvodi iz francuskih apoteka za koje bi trebalo da znate

Žene sa svih meridijana opsednute su Francuskinjama i njihovim stilom života, stoga i ne čudi da je već napisano mnoštvo članaka i knjiga baš na tu temu. Kako Francuskinje žive, koje odevne komade imaju u garderoberu, šta jedu, pa čak i kako vaspitavaju decu, samo su neki od popularnih naslova. Ono što posebno intrigiralo jeste njihova sposobnost da u svakoj prilici i tokom svih životnih doba izgledaju lepo, negovano, sveže, prirodno i to uz vrlo malo truda. Mada još tragamo za tajnom zahvaljujući kojoj su tako neodoljive, znamo da je osnovno pravilo Francuskinja da više pažnje posvećuju nezi nego make-upu. Za razliku od većine drugih žena, one proizvode za lice, telo i kosu ne kupuju u drogerijama već u apotekama i umesto kozmetike sa potpisom poznatih kuća radije biraju dermatološke preparate na prirodnoj bazi. Mnogi među njima već imaju kultni status, a mi vam danas otkrivamo najpopularnije proizvode iz francuskih apoteka koje obožavaju mnoge glumice, modeli, blogeri…

3fa-11517

HOMEOPLASMINE je najbolji lek za sve iritacije kože lica, ruku, suvu kožu na laktovima, pa čak i lišajeve. Odličan je i protiv ispucalih usana, a ako se pitate kako modeli uvek imaju zdrave usne, tajna je u ovoj kremi. Mogu je koristiti kako odrasli tako i deca.

ICTYANE H.D. jedna je od najboljih hidratantnih krema za lice iz francuskih apoteka, a namenjena je ženama sa suvom kožom. Sadrži vazelin, glicerin i šea buter i možete je koristiti i za dnevnu i za noćnu negu.

MADECASSOL je gel namenjen tinejdžerkama koje se bore sa aknama. Sprečava sve upalne procese na koži i ujednačava boju tena koji je često podložan crvenilu usled pojave bubuljica.

4fa 11517

EMBRYOLISSE je već slavna hidratantna krema bez koje ne mogu top modeli, pevačice, glumice, ali i glavne urednice vodećih modnih časopisa. Dolazi u nekoliko različitih verzija, a najbolja je originalno Lait-Crème izdanje.

CE FERULIC je antioksidanski serum koji sadrži vitamine C i E, kao i ferulinsku kiselinu. On štiti kožu lica od slobodnih radikala, kao i od UVA zraka, a Francuskinje ga upotrebljavaju za dnevnu negu i to pre nanošenja hidrantne kreme.

JOËLLE CIOCCO kozmetika relativno je nova, a pokrenula ju je trenutno najčuvenija kozmetičarka u Francuskoj. Među proizvodima su se istakli Pate de Tolu maska koja za svega 10-tak minuta uklanja sve nečistoće i zatvorene pore na licu, kao i serum na bazi jojojbe sa vitaminom E.

ROGÉ CAVAILLÈS je linija proizvoda za negu tela koji odlično hidriraju kožu, a odlikuju ih i veoma zanimljivi mirisi.

5fa 11517

BIAFINE je najprodavanija emulzija za telo u Francuskoj koja smiruje i hrani oštećenu kožu, a napravljena je na bazi vode. Veoma je hidrantna, pa se njena upotreba naročito preporučuje u letnjim mesecima i tokom godišnjeg odmora kada je odlično deluje na kožu nakon sunčanja.

CICABIAFINE je nova linija proizvoda brenda Biafine. U ponudi su različta mleka za telo, gelovi za tuširanje, a posebno je popularna njihova krema za ruke.

Foto: @jeannedamas

Podeli

Scroll to Top