Lea T: Prvi transseksualac kao zaštitino lice velike beauty kompanije

Brazilka Lea T ušla je u istoriju ove nedelje kada je potpisala ugovor sa kompanijom „Redken“ i postala njihovo zaštitino lice. Ništa ne bi bilo čudno da nije reč o modelu koji je pre dve godine promenio pol. Time je postala prva transseksualna osoba u svetu mode koja je potpisala ugovor sa jednom velikom kompanijom koju će ubuduće reklamirati.
Lea je i pre promene pola radila kao manekenka, a na ovaj korak odlučila se 2008. godine kada je počela da prima hormonske injekcije da bi puno promenu pola uradila četiri godine kasnije kada je na Tajlandu imala niz operacija. Njen ugovor sa jednom od vodećih kompanija za proizvodnju preparata za negu kose, znatno poboljšava položaj transseksualaca u svetu mode.
Tridesettrogodišnja Lea rođena je 1981. kao Leandro u mestu Belo Horizonte, u Brazilu. Ona dolazi iz tradicionalne porodice sa troje dece, a otac joj je bio poznati fudbaler Toninho Cerezo. Iako je već u najmlađim danima primećivala da se razlikuje od druge dece, nije razmišljala o promeni pola tokom tinejdžerskih dana. Tek kada je počela da se druži sa Riccardom Tiscijem, sada glavnim dizajnerom Givency-a, odlučila je da počne da se oblači kao žena. Riccardo ju je nagovorio da počne da nosi veštačke grudi, cipele sa potpeticom i da čupa obrve, a kasnije je odlučila i da promeni pol.

1p

Podeli

Scroll to Top