Lena Kovačević ovogodišnja dobitnica nagrade „Zlatna značka“

Pop-džez pevačica i kompozitor, Lena Kovačević, dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Zlatne značka“ za doprinos kulturi u Srbiji.
Ovu nagradu od 1981. godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, a uz podršku Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstva kulture i informisanja.
Svečana dodela biće upriličena 23. oktobra 2014. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

1p

Talentovana dama diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu gde je studirala u klasi uglednih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, paralelno sarađujući sa kolegama iz Srbije i regiona.

Prvi autorski album „Dobar dan za pevanje“ objavila je 2009. godine, a 2011. godine bila je član žirija u emisiji „Prvi glas Srbije“. Njen drugi CD “San” je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona, a u decembru prošle godine održala je koncert u Beogradu, u Domu sindikata, a zatim i na brojnim festivalima širom zemlje. Nakon uručenja nagrade, Lena se sprema za novu turneju koju će imati u novembru i decembru.

Podeli

Scroll to Top