Let’s go natural: Make-up trendovi za proleće

Dok se zimske i prolećne temperature poslednjih dana često smenjuju, činjenica je da nam uskoro stižu topliji dani koji će nas usloviti da obnovimo svoje kozmetičke proizvode. Zato je dobro da se pripremite na vreme i stavite fokus na dugotrajniju šminku i laganije teksture koje vam neće zapušiti pore.
Donosimo vam korisne make-up savete o trendovima za predstojeće proleće, must have proizvodima, ali i kako da izbegnete najčešće greške pri šminkanju.

#1 NEGOVANA KOŽA
Jake podloge više nisu IN, sada je naglasak na nezi kože. Devojke koje imaju zdrav ten trebalo bi da izbegavaju pudere, već je dovoljno da kao make-up bazu nanesu kremu sa blagim sedefom koja lice čini sjajnijim i zavodljivijim. To ne važi za dame sa masnom kožom. One bi preparatima sa glow efektom trebalo da naglase samo jagodice, predeo ispod obrva i sredinu nosa.
Savet: Kreme sa sedefom dolaze u roze i zlatnoj nijansi, a koju ćete koristiti, zavisi od boje vašeg tena. Devojke sa žućkastim tenom, karakterističnim za naše podneblje, trebalo bi da biraju zlatne tonove.

#2 KOREKTOR
Sve eventualne depigmentacije na koži prekrivaju se odgovarajućim korektorom. Ovaj make-up proizvod ove sezone obavezano stavljajte na područje oko očiju, a veoma je efikasan i u prekrivanju svih drugih nepravilnosti na koži lica.

Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Concealer, Laura Mercier Undercover Pot, NARS Radiant Creamy Concealer
Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Concealer, Laura Mercier Undercover Pot, NARS Radiant Creamy Concealer

#3 MASKARA
Devojke koje vole da nanose više slojeva maskare dočekale su svojih pet minuta. Tokom prolećne sezone vladaće clamsy mascara trend, koji podrazumeva da su trepavice (i na donjem i na gornjem kapku) pomalo ulepljene maskarom u nekoliko slojeva.
Savet: Za maskaru je mnogo važnije da je nova nego da je sa potpisom nekog od high end brendova. Nema velike razlike između pristupačnih i skupih maskara. Najvažnije je da redovno menjate ovaj make-up proizvod.

#4 AJLAJNER
Ajlajner je make-up proizvod koji nikada ne izlazi iz mode. Ipak, malo je žena koje njime pravilno naglašavaju oči. Najveća greška koju prave jeste to što žmure kada iscrtavaju liniju, a često i povlače rukom kapak nagore. Da biste na pravi način naglasili oči ajlajnerom, potrebno je da gledate pravo u ogledalo dok izvlačite liniju.

#5 OBRVE
Iako i na društvenim mrežama i na ulicama i dalje vlada trend precizno iscrtanih obrva, one više nisu IN. Nose se prirodne, uredno počupane i lepo oblikovane obrve, a mogu bili i malo čupave.

Instagram/@maccosmetics
Instagram/@maccosmetics

#6 KONTURISANJE
Svrha konturisanja jeste da lice deluje vizuelno mršavije nego što zaista jeste, a ne da izgledamo prešminkano kao najveći broj devojaka koje vole ovu tehniku sečenja lica. Zato je jako važno izabrati odgovarajuću nijansu bronzira, nanositi ga u tankom sloju i pažljivo blendovati četkicom.
Savet: Izbegavajte bronzere u braon boji jer ukoliko ih ne nanesete pravilno, velike su šanse da će vaše lice izgledati kao da je prljavo. Pravi izbor su bronzeri svega dva tona tamniji od vaše prirodne boje i oni koji sadrže sive tonove.

#7 HAJLAJTER
U skladu sa trendom sjajne kože, hajlajteri su se nametnuli kao must have proizvodi sezone. Postoji mnogo vrsta hajlajtera, a najvažnije pravilo pri izboru odgovarajućeg glasi: osobe sa suvom kožom trebalo bi da biraju kremaste hajlajtere, dok su za one sa masnom kožom najbolji kompaktni.

#8 LIP KIT
Umesto klasičnih ruževa, ove sezone u trendu su novi proizvodi za usne – lip kit. Svetsku popularnost donela im je mlada zvezda Kylie Jenner, a da su osvojili tržište najbolje govori činjenica da ih je pre nekoliko nedelja i M.A.C uvrstio u svoju ponudu. Reč je o duetu olovke za usne i tečnog ruža koji garantuje izraženije usne sa većim volumenom. Boje su bogate pigmentom te na usnama traje satima.

Instagram/@kyliecosmetics
Instagram/@kyliecosmetics

Naslovna fotografija: Instagram/@annamartensson_photo

 

Podeli

Scroll to Top