L’Oréal Professionnel predstavio liniju proizvoda za negu kovrdžave kose

Da li ste znali da je nedavno israživanje pokazalo da je generacija Z najkovrdžavija generacija do sada i da će frizerima najveći broj klijenata u narednim godinama imati upravo kovrdžavu i talasastu kosu? I dok su prethodne generacije po svaku cenu nastojale da isprave kovrdžavu kosu, pripadnici nove generacije odlučuju da je istaknu i da joj pruže negu kakvu zaslužuje. U skladu sa tim, brend L’Oréal Professionnel lansiao je novu liniju proizvoda Curl Expression, koju je juče predstavio u prijatnom ambijentu beogradskog restorana Josephine. U pitanju je šest novih proizvoda kojim poznati brend razbija mit o tome da je nemoguće ukrotiti kovrdžavu kosu.

Zoe Kida

Tokom promocije smo saznali da kovrdžava kosa zapravo ne dobija dovoljno nutritivnih sastojaka i hidratacije pa zahteva ekspertizu kada su u pitanju čišćenje, oblikovanje i sušenje. Naime, koren vlasi kovrdžavih kosa je u obliku slova S, zbog čega je prirodna hidratacija otežana a kao rezultat toga dobijamo dehidriranu kosu. Stoga, iz L’Oréal Professionnel brenda dolazi inovativno rešenje koje kombinuje tri aktivna sastojka: derivat urea H, glicerin i ekstrakt semena hibiskusa. Urea H prisutna je u našoj koži, a njena dvostruka funkcija zadržava hidrataciju i osnažuje hidrolipidnu barijeru, dok glicerin osigurava dugotrajnu hidrataciju najsuvljih vlasi. Ekstrakt semena hibiskusa prepoznat je u afričkim ritualima lepote, a izdašan je izvor aminokiselina i visokokvalitetnih vitamina, što pozitivno utiče na vlažnost, sjaj, jačanje, mekoću i oblikovanje kovrdža.

Curl Expression linija donosi šest novih proizvoda, podeljenih u četiri kategorije, prema svojoj nameni i delovanju.
Prva grupa proizvoda prati prvi korak u pravilnoj nezi kose, odnosno čišćenje uz negu. Profesionalni šampon dolazi u dve varijante, različite teksture. Profesionalni šampon gelaste teksture nežno uklanja nečistoće dok pruža potrebnu hidrataciju. Nežne je teksture, lako se probija do temena i uklanja dvostruko više nečistoća nego regularni šampon. Druga opcija, profesionalni šampon kremaste teksture, jednako je delotvoran, jer pruža dugotrajnu hidrataciju bez osećaja težine, a kosa je laka za raščešljavanje.

L’Oréal Professionnel Curl Expression šampon gelaste teksture
L’Oréal Professionnel Curl Expression šampon kremaste teksture

Nakon temeljnog čišćenja, vreme je za masku za intenzivnu hidrataciju kose. U kombinaciji sa kremastim šamponom, intenzivno hidrira i omogućava lako raščešljavanje kovrdža a istovremeno pruža sjaj, prirodan osećaj na kosi i lakoću. Tek čista i nahranjena kosa spremna je za definisanje i oblikovanje, što vodi do treće kategorije proizvoda.
10 u 1 profesionalna višenamenska pena kombinuje kremastu teksturu koja pruža intenzivnu negu sa nežnom penom, za teksturu koja se savršeno stapa sa kosom. Jedna bočica donosi čak deset benefita: pruža 11 puta više definicije, hidrira, jača, štiti od vlage, štiti od toplote, ne ostavlja kovrdže krutim, sprečava naelektrisanje, zaglađuje, jednostavno se nanosi i pogodna je za različite tehnike oblikovanja.

L’Oréal Professionnel Curl Expression maska za intenzivnu hidrataciju
L’Oréal Professionnel Curl Expression 10 u 1 profesionalna višenamenska pena

Curl Expression linija donosi i izuzetno praktičan i delotvoran profesionalni sprej za brže sušenje kose. Reč je o savršenoj mikro-disperziji ultra finih kapljica za negu i ubrzan proces sušenja kovrdžave kose. Mukotrpan proces sušenja kose skraćuje za 37% (instrumentalni test) štiti od toplote do 230°C i pruža antifrizz zaštitu čak do 48 sati (instrumentalni test). Svi oni kojima ubrzani tempo života ne dozvoljava da se svakodnevno bave svojom kosom, biće oduševljeni još jednim proizvodom iz Curl Expression linije. Profesionalni sprej za ponovno oblikovanje kovrdža, biće spas u zadnji za čas ako želite ujutru osvežiti i ponovno oblikovati svoje kovrdže, koje su izgubile formu prilikom spavanja. 

L’Oréal Professionnel Curl Expression sprej za brže sušenje kose
L’Oréal Professionnel Curl Expression sprej za ponovno oblikovanje kovrdža

Tekst: Promo
Foto: Dario Marić

Podeli

Scroll to Top