Magija Igora Todorovića inspirisana francuskim glamurom pedesetih godina prošlog veka

Duh Pariza pedesetih godina mogao se osetiti na reviji dizajnera Igora Todorovića koji je svoju kolekciju „Neprocenjivo iskustvo“ pretstavio u hotelu „Metropol Palace“ u okviru „Perwol Fashion Week-a“. Umetnik, jedan od retkih kreatora u našoj zemlji koji se bavi visokom modom, ovog puta bio je inspirisan francuskim glamurom sredine prošlog veka.

Modeli su izrađeni od najkvalitetnijih tkanina, poput krzna, svile, kašmira i muslina, a oplemenjeni su kristalnim perlama, raskošnom čipkom, vezom, a svi detalji su ručno dorađeni što je doprinelo rafinisanom i ženstvenom izgledu kreacija. Kada je reč o koloritu, dominantna je plava, kao jedna od zaštitnih boja Ateljea Igora Todorovića, ali su tu bile i crvena, crna i bela u raskošnom „Chanel“ svilenom bukleu.

Foto: Facebook/Belgrade Fashion Week
Foto: Facebook/Belgrade Fashion Week

Kolekcija svojom estetikom sledi prepoznatljivi modni potpis Todorovića, a luksuzni komadi su namenjeni damama koje uživaju u sofisticiranim modelima. Gotovo svaki izlazak modela bio je propraćen aplauzom publike, a ambijent hotela „Metropol Palace“, odličan izbor muzike i vešto osmišljena koreografija učinili su da ova prezentacija bude više od revije. Ovu kolekciju Igora Todorovića imaće priliku da vidi i modna publika u Abu Dabiju krajem novembra, a u martu naredne godine biće predstavljena u Parizu.

Podeli

Scroll to Top