Make-up trendovi koje ćemo nositi u 2023. godini

Godina koju smo upravo ispratili donela nam je potpuno novi entuzijazam kada je u pitanju šminka, a sa njim i uzbudljive trendove, kao što su glossy lips, siren eyes ili cold girl make-up. Na ovakav razvoj situacije presudan uticaj imala su dva faktora: nakon pandemije i skidanja zaštitnih maski, svi smo bili mnogo spremniji na eksperimente nego ranije dok su nam, s druge strane, TikTokeri donosili toliko dobrih i smelih make-up predloga da je malo ko mogao da im odoli. Međutim, iako je 2022. godine šminka doživela pravu renesansu, sve prognoze govore da će ova godina biti još uzbudljivija. U skladu sam tim, očekuje nas povratak mnogih uzbudljivih trendova koje smo voleli krajem 90-tih i početkom novog milenijuma, ali i neki potpuno neočekivani lookovi. Popisali smo ih sve, zato nastavite da skrolujete.

Soft Goth

Trend koji je bio popularan tokom 90-tih vraća se u svom nešto sofisticiranijem izdanju. Oči su ponovo u centru pažnje, a naglašavaćemo ih senkama u smeđim, bordo i tamnoljubičastim nijansama. Pomalo razmrljana crna senka na gornjem kapku se podrazumeva, dok je na vodenoj liniji obavezna crna olovka. Ovakav look zahteva savršen ten i ruž u neutralnoj nijansi.

Huda Beauty – Brown Opsessions Eyeshadow Palette (Sephora)

’90s Bombshell

Ko se još seća zavodljivih lookova koje su super-modeli nosili tokom 90-tih? Ako ste odrastali u ovom periodu verujemo da dobro pamtite sofisticiranu šminku koja se vrti oko toga da naglasi vašu prirodnu lepotu. Dakle, ten je ujednačen i izgleda prirodno, oči su naglašene neutralnim zemljanim tonovima, konture su blage, a na usnama je nude ruž.

Bobbi Brown – Real Nudes Eyeshadow Palette (FabuSpot)

Doe Eye

Ovo je još jedan trend sa TikToka koji je isnpirisan šminkom iz 60-tih godina. Sve se vrti oko toga da oči našminkate tako da izgledaju veće, a ovaj efekat postiže se senkama u neutralnim bojama, tankim ajlajnerom koji se izvlači samo duž trepavica tako da linija bude najdeblja tačno na središnjem delu kapka i nude olovkom na vodenoj liniji. Ovakav look zahteva i nanošenje nekolio slojeva maskare, ali opet tako da najviše proizvoda imate na središnjem delu trepavica.

Runway Lips

Ovaj trend podrazumeva usne iscrtane olovkom u nude ili braon boji i to tako što bi linija trebalo da ide malo iznad ruba usana. Neutralan karmin se podrazumeva, a usne je poželjno dodatno naglasiti sjajem ili uljem. Baš kao što su to radili super-modeli 90-tih godina.

Bobbi Brown – Velvety Lip Liner, nijansa Ballet Pink (FabuSpot)

Vampire Skin

Možda izraz vampirska koža na prvu zvuči šokantno, ali zapravo je reč o praktičnom i nosivom trendu, koji podrazumeva ekstremno sjajnu kožu. Za popularizaciju ovog trenda možemo da zahvalimo TikTokeru Augustu Sombatkamraiju, a izgled se postiže tako što se tečna podloga meša sa pigmentima za oči kako bi vaša koža bila svetlucava. Na kraju, po želji, određene delove lica možete matirati puderom u prahu.

M.A.C – Studio Fix Fluid SPF 15 (M.A.C Ušće)

Draping

Znate li šta je draping? Reč je o tehnici konturiranja obraza rumenilom koja je nastala krajem 70-ih. Ideja je da se tamnije rumenilo pozicionira na samu konturu, a potom blenda svetlijim rumenilom prema slepoočnicama, u obliku slova C. Cilj je da se dobije iluzija facelifta.

M.A.C – Mineralize Blush, nijansa Warm Soul (M.A.C Ušće)
M.A.C – Mineralize Blush, nijansa Sweet Enough (M.A.C Ušće)

Glow Skin

Osim vampire skina, koji zaista jeste pomalo ekstremna varijanta, biće poželjan i takozvani glow skin trend koji je prisutan već nekoliko sezona. Da biste postigli ovaj look, pre svega je važno da posvećeno negujete kožu, a potom i da koristite make-up podloge sa glow efektom koje imaju blagu ili, eventualno, srednju prekrivnu moć.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @hoskelsa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top