Make-up trikovi: Izbegnite najčešće greške prilikom nanošenja maskare

Retko koja žena može da zamisli život bez maskare. To je za većinu prvi make-up proizvod koji smo ikada nanele i to obično u ranim tinejdžerskim danima, i već tada postaje neizostavan deo svakog našeg nesesera. Međutim, iako se naizgled jednostavno nanosi, za izvlačenje maksimuma postoje mali trikovi, a mi vam donosimo šest najčešćih grešaka pri korišćenju maskare koje bi trebalo izbegavati.

1. Nanesite maskaru najpre na donje trepavice

Iako je naizgled svejedno da li ćete prvo naneti maskaru na donje ili gornje trepavice, bolje je da proces započnete na donjem kapku. Tako ćete izbeći da vam se maskara sa gornjih trepavica razmaže kada pogledate dole. Kada stavljate maskaru na gornje trepavice gledajte pravo i nanosite je zig-zag pokretima.

2. Vodite računa kako ćete proizvod naneti na četkicu

U želji da na četkicu nanesemo što više boje, mnoge puta pravimo istu grešku – umesto da kružnim pokretima nanesemo više maskare na četkicu, protežemo četkicu gore-dolje. Time u bočicu s maskarom ulazi više vazduha zbog čega će se brže isušiti.

3. Menjajte redovno maskaru

Da biste izbegli infekciju, redovno menjate sve što dolazi u kontakt s vašim očima, a to pravilo važi i za maskaru koja bi najduže mogla da traje šest meseci.

4. Ne pozajmljujte maskaru prijateljici

Iako često pozajmljujemo svoju maskaru drugaricama, trebalo bi da znamo da je to isto kao da smo nekome dali svoju četkicu za zube. Bakterije se preko četkice mogu preneti na šminku, a potom vam i inficirati oko.

5. Vodite računa kada koristite uvijač

Uvijanjem trepavica oči izgledaju veće i on zaista ide „ruku pod ruku“ s maskarom. Ali, koristite ga isključivo pre nanošenja maskare, a sa uvijanjem počnite od korena trepavica prema kraju. Ukoliko je potrebno možete i ponoviti postupak.

6. Skinite dobro maskaru

Znamo da je pre spavanja obavezno skidanje šminke, ali maskara, naročito ako je vodootporna, obično zadaje najviše problema. Kako bi se rešili i poslednjeg traga ovog proizvoda potražite posebna sredstva za skidanje šminke s očiju.

Podeli

Scroll to Top