Četiri makeup trika zbog kojih ćete izgledati do 10 godina mlađe

Iako je starenje prirodan proces koji treba prihvatiti, svi mi ponekad želimo da se u svojoj koži osećamo i izgledamo mlađe. Da bismo dugoročno postigli ovaj cilj neophodno je da pažljivo i posvećeno negujemo kožu i da koristimo sve prednosti savremene preparativne kozmetike, a ne treba bežati ni od popularnih procedura, naravno, pod uslovom da ih izvode stručne osobe. S druge strane, za instant rezultate uvek je tu stari dobri makeup koji neretko može da podmladi naše lice i do 10 godina.
Nedavno smo vam pisali o tečnim podlogama sa anti-age efektom koje vidno podmlađuju kožu, a ovog puta otkrivamo vam najvažnije makeup trikove za mladolik izgled.

Blistava koža je baza bez koje se ne može

Kada je reč o koži, sjaj uglavnom podrazumeva i mladost. Zbog toga je najvažnije da birate hidrantne makeup podloge koje će vašem licu dati blistavost. Za razliku od mat pudera koji, po pravilu, naglašavaju svaku boru i finu liniju, ove podloge čine da one izgledaju mekše i manje vidljive, a dodatni bonus je to što zaglađuju kožu. Ukoliko niste sigurni, koja je podloga najbolja za vas, pogledajte ovaj link.
Za još bolji efekat, koristite i tečni hajlajter i to na mostu nosa i na vrhovima jagodica jer će tako vaše lice izgledati još svežije. Na kraju, jako je važno da ne omanete sa setting puderom. Izbegavajte proizvode sa mat završnicom i one koji u sebi imaju hladne tonove. Zamenite ih finim puderima sa satenskom završnicom i toplim tonovima koji će vašu tečnu podlogu držati na mestu, ali se neće zavlačiti u bore i fine linije na koži.

Izbegavajte crne krejone

Crne olovke za oči čine da one izgledaju manje, a samim tim i dodaje godine. Zato preskočite njihovu upotrebu ili ih zamenite krejonima u braon boji. Dobar izbor može biti i bolja šljive, ali samo ukoliko se slaže sa vašim tenom.

Ne naglašavajte luk na obrvama

Žene u Americi i Evropi često imaju jako izražen luk na obrvama što ih čini starijim dok su u Aziji najpoželjnije ravne obrve, što je jedan od razloga zašto žene sa tog prostora izgledaju mlađe. Setite se da naglašene lukove niste imale ni kada ste se rodili i zbog toga ih ublažite. Dobra vest je da su ravne obrve i jedan od glavnih trendova za 2023. godinu, a da biste postigli ovaj efekat potrebno je da odgovrajućom olovkom ili senkom popunite luk ispod obrva odnosno da produžite prirodni oblik donjeg dela obrva.
Vaš izgled podmladiće i brow up tretman, odnosno laminacija obrva, jer obrve koje su začešljanje na gore čine da kapci izgledaju podignuto, a samim tim dobija se efekat podmlađenog lica. Ovo je posebno dobro rešenje za žene sa spuštenim kapcima, koje će primetiti najveću promenu nakon tretmana.

Birajte kremasta ili rumenila u stiku

Kremasta rumenila se stapaju sa kožom i daju joj mnogo prirodniji izgled od proizvoda u kamenu ili u prahu. Birajte ružičaste ninase jer će vas one dodatno podmladiti i nemojte preterivati sa ovim proizvodom.
Važno je i da lepo pozicinirate rumenilo, odnosno da ga nanesete na sredinu obraza. Nemojste stavljati ovaj proizvod dok se smejete već opustite lice, zatim stavite malo proizvoda i lepo ga izblendajte.

Armani Beauty – Neo Nude A-Line Blush, nijansa Fuchsia (Sephora)
Rare Beauty – Soft Pinch Dewy Liquid Blush, nijansa Happy (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @allanamaraa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top