Manje poznate serije na streaming platformama koje će vas oduševiti

Verujemo da ste do sada pogledali serije kao što su Squid Game, Sex Education ili Normal People, kao i da s nestrpljenjem čekate drugi deo poslednje sezone serije La Casa de Papel. Ovakvi hit naslovi o kojima svi pričaju s razlogom su najgledaniji, međutim, na streaming servisima kriju se mnoge kvalitetne priče koje nekako ne dobiju zasluženu pažnju. Ako se spremni da zagrebete ispod površine i probijete se kroz najpopularnije naslove, sigurno ćete naći mnogo skrivenih dragulja. Da bismo vam pomogli u tom istraživanju donosimo vam listu od nekoliko serija na koje možda niste obratili pažnju, a svakako će vas zaintrigirati.

CRUEL SUMMER

Ako volite teen serije, ovo bi mogao da bude dobar izbor. U pitanju je napeta priča, puna naglih obrata i zanimljivo koncipirana u tri vremenska razdoblja. Radnja se odvija 90-tih, tačnije 1993, 1994. i 1995. godine, tokom kojih pratimo rasplet događaja, koji se vrte oko dve glavne junakinje – Kate Wallis i Jeanette Turner. Kate je popularna i omiljena u društvu, dok Jeanette svi posmatraju kao pomalo neobičnu. Zaplet nastaje kada na leto 1993. Kate nestaje, a narednih godina život druge tinejdžerke počinje drastično da se menja i da podseća na život nestale devojke. Međutim, to je samo površina čitave priče koja se polako otkriva kroz vremenske skokove.

OLIVE KITTERIDGE

Četvorodelna drama priča bolno slatku i oporo duhovitu priču o naizgled mirnom gradu, požetom aferama, kriminalom i tragedijom, viđena očima glavne junakinje, čija britka dovitljivost i spoljašnja grubost kriju toplo srce. Osim beskrajno zanimljive priče, glavni adut ove serije je maestralna Frances McDormand, koja igra Olive Kitteridge, a koja nas je još jodnom podsetila da s razlogom ima čak tri Oskara za najbolju glumicu.

BEHIND HER EYES

Iza ovog naslova stoje producenti serije The Crown, a inspirisan je istoimenim romanom spisateljice Sare Pinborough. Zaplet počinje kada glavna junakinja Simona Brown, inače samohrana majka, počinje da radi kao asistentkinja psihijatra Toma Batemana. Njih dvoje ubrzo započinju aferu koja će uzrokovati niz spletki, jer je Tom oženjen s Eve s kojom Simona postaje sve bliža. Ovaj ljubavni trougao na kraju eskalira na pomalo jeziv način.

POSE

Radnja serije Pose odvija se u Njujorku 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Ona okupila najveći broj LGBT glumaca ikad na jednom projektu, što je i logično ako imamo u vidu da se bavi životom LGBTQ+ populacije tog vremena. Emotivna priča istovremeno prati razvoj nekoliko pojava, a između ostalog i suludo bogaćenje, stvaranje sve većeg jaza između bogatih i siromašnih, kao razvoj ballroom scene. Zato se pripremite za roller coaster emocija, uz mnogo šljokica i odličan humor.

VANITY FAIR

Ako ste voleli seriju Bridgerton i željni ste sličnog sadržaja, verujemo da ćete obožavati ovaj naslov inspirisan čuvenim romanom Williama Thackerayja. Radnja se odvija za vreme Napoleonivih ratova i prati Becky Sharp dok pokušava da se izvuče iz siromaštva i da postigne uspeh u visokom engleskom društvu. Da bi postigla svoj cilj spremna je na sve, ali ovo je ipak priča bez pravog junaka.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lenaterlutter
Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top