Marija Minić otkriva šta se novo sprema u radionici „MM_Couture“

Da se najlepše stvari u životu događaju slučajno, svedoći priča dizajnerke Marije Minić koja se nametnula na našem tržištu kao kreatorka trendi šešira, ali u njenoj maloj radionice se proizvode i drugi zanimljivi komadi. Talentovana dama je najpre počela da dizajnira narukvice, potom šešire, a sada je svoj posao proširila i na izradu kožnih jakni i pantalona. Uskoro će se u ponudi naći i kaputi, ali i mirišljave sveće.

– Sve je počelo kao šala kada sam u martu prošle godine napravila sebi nekoliko narukvica koje su se mnogima dopale. Kada je došlo leto odlučila sam da počnem da pravim i šešire jer nisam mogla da pronađem za sebe ono što mi se dopada. Na jesen sam svuda tražila kožne pantalone u konjak boji, pa kad ih nije bilo, napravila sam ih sama – počinje svoju inspirativnu priču Marija i nastavlja:

– Stvari koje radim dopadaju se mnogim damama tako da je hobi prerastao u pravi mali biznis i nastao je brend „MM_Couture“. Od ove godine smo počeli izradu kožnih jakni kojima se skidaju rukavi tako da mogu da se nose i kao prsluci, a uskoro stižu i kaputi.

1mmc

U svemu što radi, ovoj kreativnoj dami najvažniji je kvalitet, a kako je jedna od retkih domaćih dizajnerki koja se bavi proizvodnjom šešira, pitali smo je koliko je komplikovana izrada.

– Imam majstora koji izrađuje šešire po mojim kreacijama. U suštini nije potrebno mnogo vremena za izradu, svega dan ili dva jer postoje kalupi po kojima se prave. Ono što može da uspori proces proizvodnje je nabavka materijala koje uvozimo iz Italije – tvrdi Minićeva koja otkriva po čemu su specifični materijali za šešire:

– Za šešire je potrebno imati materijale koji su pravljeni specijalno za tu namenu. U pitanju su uglavnom vuna, čoja ili kašmir, a najkvalitetniji su oni koji u sebi imaju zečiju dlaku. Oni su mekši i jako fini kada ih pipnete. Kada je reč o šeširima za leto, postoji dosta različitih materija od kojih se izrađuju, a najskuplji je panama koji se pravi od  jedne vrste palme koja raste u Južnoj Americi. I u kategoriji paname postoje više i manje kvalitetne sirovine. Najskuplji su oni koji mogu da se urolaju u valjak, a da se potom ponovo vrate u prvobitan oblik. Stoga su jako zgodni za putovanja. Njihova cena je visoka i zato ih nema na našem tržištu.

2mmc

Osim šešira, u radionici ove dizajnerke prave se i zanimljive kape i vodi se računa o svakom segmentu posla, pa se zato svaki njen proizvod pakuje u pažljivo dizajnirane kutije.

Iako nije ni slutila da će jednog dana biti deo sveta mode, Marija kaže da joj novi posao prija, a njena ambicija jeste da uskoro otvori sopstvenu radnju.

– Prija mi kada se bavim svojim poslo, ali ono što još nisam savladala jeste pojavljivanje u medijima što takođe smatram sastavnim deo moje nove profesije. Planovi su mi da uskoro otvorim radnju, a stvari koje dizajniram se trenutno prodaju u prodavnici „Lovely“ u ulici Kneza Miloša, zatim u butiku „Mio Marija“ u hotelu „Grand“ na Kopaoniku mada se svaki komad može poručiti i putem društvenih mreža – zaključuje ova talentovana dama.

ggm

Podeli

Scroll to Top