Marina Abramović: Autobiografija kao poklon za 70. rođendan

Umetnica našeg porekla koja je od performansa napravila umetnički mainstream, Marina Abramović odlučila je da sebi pokloni specijalan dar za 70. rođendan – autobiografsku knjigu. Kraljica performansa već dovršava knjigu o svom životu koja će do publike stići na jesen sledeće godine uoči njenog rođendana. U ovom iskrenom štivu biće opisano njeno neobično putovanje, a priča započinje od detinjstva i odnosa sa roditeljima. Ona će objasniti i u kom trenutku je odlučila da postane umetnica i otkriće kako se i sama razvijala kroz umetnost.
– Nadam se da ću pričom o svojoj prošlosti inspirisati ljude da se u životu bave onime što ih istinski čini srećnim – rekla je Marina komentarišući svoju knjigu.
Od kako je 2012. godine u njujorškom muzeinom. Tako je 2013. godine obelodanila svoje planove za izgradnju instituta za performans u Hadsonu dom svoja sećanja planira da ovekovečiti i na audiozapisima.
– Moja iskustva oduvek su ugrađena u moje radove – ona su izvor svega onoga što ja radim, izvor su moje inspiracije – objasnila je nedavno Abramovićeva.

Podeli

Scroll to Top