Mary Janes cipele su se vratile i izgledaju bolje nego ikad pre

Cipele sa kaišem preko risa prešle su dugačak put od obuće koju su u drugoj polovini prošlog veka nosile devojčice u školskim klupama do fancy cipela za odrasle koje se vraćaju u modu na svakih nekoliko godina. Prvi Mary Janes modeli sa visokom petom i platformom lansirani su 90-tih godina, a ogromnu popularnost imali su i na početku milenijuma. Od tada do danas često su na modnom radaru, a ove sezone našle su se na samom vrhu najpoželjnijih trendova.

Ovakav razvoj situacije ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da su se cele prošle godine nosile platforme sa kaišem preko risa, zatim da je Miu Miu prošle jeseni lansirao baletanke sa kaišem koje su postale it komada sezone i izazvale pravu hiperprodukciju high street varijacija na temu. Da ne govorimo o Chanel baletankama u Mary Janes stilu ili Tabi modelu kuće Maison Margiela koji već mesecima konstantno gledamo na Instagramu.

U skladu sa tim, Mary Janes cipele ove sezone viđamo svuda oko nas i to u najrazličitijim varijantama – od onih koje podsećaju na baletanke sa najtanjim đonom, preko klasičnih cipela sa punom petom pa sve do konceptualnog Prada modela sa visokim sjajem.  

Naravno, i mogućnosti za kombinovanje ove obuće postaju bezgranične pa je tako podjednako često viđamo u ležernim dnevnim, formalnim poslovnim i večernjim varijantama, a influenserke je uglavnom nose uz aktuelne maksi suknje, pantalone, farmerke, sakoe i kožne jakne.

Ako vam se novi trend dopada, u nastavku pogledajte naše favorite iz aktuelne ponude dizajnerskih i high street brendova.

STUART WEITZMAN,
net-a-porter.com
PRADA,
prada.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MAISON MARGIELA,
mytheresa.com
GIANVITO ROSSI,
net-a-porter.com
GIANVITO ROSSI,
mytheresa.com
CHANEL,
chanel.com
MIU MIU,
miumiu.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @deborabrosa, @annelauremais
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top