Maska od krompira: Siguran način da izbrišete podočnjake i sitne bore

Trik sa krastavcem na očima već dobro znamo. Ali, da li znate da i krompir može imati lekovita dejstva za vaše podočnjake i bore oko očiju. Ukoliko želite da izbrišete posledice umora u svega pola sata, ovo je odlična maska za vas. I što je najbolje lako se priprema. Potreban vam je samo jedan krompir i šolja čaja od kamilice.
Izrendišite krompir i po jednu kašičicu izrendisane smese stavite ispod oba oka. Za lakšu aplikaciju krompir možete prethodno uviti u prozračnu gazu. Ostavite da deluje oko 30 minuta, a potom isperite podočnjake čajem od kamilice. Najbolje je da tufer natopite čajem i nežnim pokretima otklonite sve ostatne krompira.
Probajte, bićete iznenađeni dobrim rezultatima. Ova maska revitalizuje kožu, otklanja otoke, borice, podočnjake i naduvenost kože, a pritom ne izaziva iritaciju i nema kontraindikacije.
Ako upotrebljavate ovu masku jednom ili dva puta nedeljno, primetićete da će vam koža oko očiju postati zategnutija i da će nestati sitne bore. Ključ je u tome što krompir sadrži katehol – enzim koji izbeljuje kožu i često je sastavni deo kozmetičkih preparata.

Podeli

Scroll to Top