Maske na bazi kokosovog ulja za svaki tip kose

Mada postoji mnogo oprečnih mišljenja oko toga da li kokosovo ulje treba koristiti za negu kože, kada je reč o kosi, svi se slažu da je reč o jednom od najefikasnijih sastojaka. Kokosovo ulje sadrži visok procenat laurinske kiseline – zasićene masne kiseline koja hidrira kosu i pospešuje njen rast. Osim toga, maske na bazi ovog sastojka nadoknađuju proteine koje dlaka gubi usled farbanja ili drugih agresivnih tretmana. Pola sata provedenih s maskom od kokosovog ulja može obnoviti izgubljenu vlagu, a ako je ostavite da deluje preko noći, ne morate da brinete o hidrataciji narednih desetak dana. U nastavku smo izdvojili tri najčešća problema s kosom i DIY maske koje će napraviti bitnu razliku.

1ku 16320

@orionvanessa

HIRATACIJA SUVE KOSE

2 kašike kokosovog ulja
1 kašika meda
jaje
Otopite kokosovo ulje na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici. U posebnoj posudi umutite jaje i dodajte mu zagrejano ulje, a potom i med. Mutite dok smesa ne postane konzistentna.
Masku nanesite na kosu koju ste prethodno nakvasili i prosušili peškirom. Važno je da je ravnomerno rasporedite celom dužinom, a potom umotajte kosu peškirom ili stavite kapu za tuširanje. Ostavite da deluje najmanje 30 minuta, a potom isperite. Verovatno će vam trebati dva ili tri šamponiranja da biste dobro isprali ulje.

2ku 271019

Granum Food kokosovo ulje

OBNOVA JAKO OŠTEĆENJE KOSE

Kada je kosa veoma oštećenja potrebno vam je samo kokosovo ulje. Dve kašike zagrejte i nanesite na vlažnu ili suvu kosu, koju ćete potom umotati u peškir ili ćete staviti tuš kapu. Prenoćite s ovom maskom, odnosno ostavite da deluje bar sedam sati, a potom isperite.

3ku 271019

Dr. Goerg kokosovo ulje

ZAŠTITA KOSE OD OŠTEĆENJA

2 kašike kokosovog ulja
1 kašika jabukovog sirća
Zagrejte kokosovo ulje dok se ne rastopi, a potom dodajte jabukovo sirće i dobro promešajte. Nanesite masku ravnomerno na suvu ili vlažnu kosu i ostavite da deluje oko 30 minuta, a potom isperite.

4ku 271019

Beyond kokosovo ulje

Naslovna fotografija: @orionvanessa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top