Mini suknje ostaju aktuelne i tokom zime. Donosimo vam inspiraciju za kombinovanje i vodič za kupovinu

Nakon duže pauze, mini suknje ponovo su na modnom radaru i to pre svega zahvaljući brendovima Prada i Miu Miu. Ako redovno pratite dešavanja u svetu mode, verovatno se sećate da su ovog proleća na Nedelji mode u Milanu sve devojke čije ime nešto znači u svetu mode nosile sada već čuvenu Pradinu suknju sa šlepom, a potom smo ih na Paris Fashion Weeku gledali u Miu Miu mikro modelima sa spuštenim strukom. To je bilo dovoljno da se kratke suknje za kratko vreme uvuku u ormare svih žena koje prate trendove pa smo ih rado nosili tokom proleća i leta, a ostale su aktuelne i sa dolaskom hladnih dana.

Mada smo ovaj komad dugo povezivali sa tinejdžerskim danima i muzičkim festivalima, fotografije Instagram zvezda koje gledamo poslednjih nedelja uverile su nas da je zapravo reč o svestranom komadu, koji možemo da nosimo i u kasnijim godinama, a da i dalje izgledamo cool. Tajna je u mudrom odabiru ostatka garderobe koja bi trebalo da bude svedena, pa su se kao najbolji prijatelji mini suknje istakli pleteni džemperi i rolke, blejzeri, ravne čizme ili mokasine sa masivnim đonom i oversized šalovi. Ako svemu tome dodate i klasičan kaput ili jaknu sa krznom dobićete savršen stajling za celodnevno zujanje po gradu.

U prvim zimskim kolekcijama koje polako stižu na rafove poslednjih dana, mini suknje su očekivano zauzele važno mesto, a izdvajaju se modeli od recikliranih materijala, veštačke kože i buklea. Očekivano, najveći broj komada dolazi u crnoj i drugim tamnim bojama, poput braon ili sive, a upravo takve modele najčešće viđamo i na omiljenim ikonama stila.

Ako vam se novi trend dopada, u nastavku vam donosimo vodič za kupovinu.

MASSIMO DUTTI,
cena: 8.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.
WEEKEND MAX MARA,
cena: 39.890 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top