Modne prognoze govore da će ovo biti najpopularnije ravne sandale za leto

U poslednjih nekoliko godina, gotovo svaka sezona donosi nam neki novi trend takozvane ugly obuće. U pitanju su na prvi pogled ružni modeli, za koji nam se po pravilu čini da ih nikada nećemo poneti, ali pod uticajem modnih insajdera i društvenih mreža vrlo brzo menjamo mišljenje i priklanjamo se novom trendu. Tako smo u poslednje vreme bili opsednuti mokasinama sa krznom, zatim ugly patikama i sandalama, a najnovije prognoze govore da će predstojeće leto obeležiti podjednako neprivlačne ribarske sandale.

Ovi modeli nesumnjivo nas vraćaju u prošlost kada smo kao deca nosili ovakvu obuću po šljunkovitim plažama, međutim, dok su tada fisherman sandale imale svoju svrhu, danas su postale pravi hit. Poslednjih nedelja sve češće ih gledamo na Instagram fotografijama, a našle su se i u kolekcijama mnogih dizajnerskih brendova, kao što su Prada, The Row, Celine i mnogi drugi. Svaki od pomenutih brendova oživeo je ove modele na svoj način i dodao im moderan twist. Tako su u ponudi sandale od kože sa otvorenim ili zavorenim prstima, zatim plastične verzije u različitim bojama, kao i modeli sa kramponima.

Očekivano, high street brendovi nisu sedeli skrštenih ruku, pa se i u njihovoj ponudi mogu naći različite verzije ovih sandala, a sigurni smo da će u narednim mesecima svoje asortimane proširiti i novim modelima.

Ako vam se na prvi pogled čini da nikada nećete poneti ovu obuću, ne brinite, niste jedini. Međutim, imajte u vidu da će kroz svega nekoliko nedelja ovo biti najpopularnije ravne sandale.

MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jessie_bush, @smythsisters
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top