Modne prognoze govore da će torbe ovog brenda biti najtraženije u 2022. godini

Kada govorimo o klasičnim dizajnerskim torbama, modeli kuće Saint Laurent uvek su na našoj listi. Smatramo ih podjednako vanvremenskim poput torbica koje dolaze sa potpisom brendova Chanel, Dior, Hermès ili Celine i verujemo da zaslužuju podjednaku pažnju. Naše mišljenje dele i mnoge modne influenserke koje u poslednje vreme sve češće nose torbe ovog brenda, i to uglavnom modele s ikoničnim YSL logotipom, dok statistički podaci govore da je pretraga na internetu porasla za 30%. Ako sve ovo imamo u vidu, onda nas ne čude modne prognoze po kojima će Saint Laurent torbe biti najtraženije u 2022. godni.

@rosiehw

Prvi YSL modeli nastali su 1961. godine, kada je brend i osnovan, a čuveni kreator imao je cilj da kupcima pruži kvalitetne, praktične i dugovečne torbe. Šest decenija kasnije, njegovu viziju uspešno nastavlja aktuelni kreativni direktor Anthony Vaccarello, a francuska kuća odavno je postala simbol prefinjene estetke. Većina modela ima jednostavne siluete, izrađene su od kvalitetnih materijala i neretko na sebi imaju ikonični logotip brenda, a mi vam u nastavku predstavljamo 15 modela za koje bi trebalo da znate.

COLLEGE

Prošivena torba u obliku koverte spada u jedan od najsvestranijih modela ovog francuskog brenda. Ukrašena je i već pomenitim logotipom, a iako dolazi u mnogo različitih nijansi, najpamentinije je uložiti novac u crnu ili nude varijantu.

net-a-porter.com

harveynichols.com

LOULOU

Jedna od najprepoznatljivijih tašni brenda ne razlikuje se mnogo od prethodnog modela, a ime je dobila po Loulou de la Falaise, bliskoj prijateljici i muzi Yves Saint Laurenta.

harveynichols.com

harveynichols.com

SOLFERINO

Solferino torba lansirana je prošle godine i od tada je redovno gledamo na Instagramu. Model nam se dopada jer ne odstupa od tradicionalne estetike brenda, a ipak dolazi sa malim twistom.

harveynichols.com

harveynichols.com

LE 5 À 7

Torbe na rame sa kratkim kaišem već nekoliko sezona nalaze se na modmom radaru, pa nas trenutna popularnost ove lepotice ni malo ne čudi. Sve zalihe 5 à 7 modela vrlo brzo se rasprodaju u online shopovima zbog čega nije uvek lako doči do ove lepotice.

harveynichols.com

matchesfashion.com

MANHATTAN

Model koji je podjenako prikladan i za dnevne i za večernje izlaske dobio je ime po njujorškom okrugu koji nikad ne spava. Reč je o jednoj od najsvedenijih i najotmenijih torbi ovog brenda.

net-a-porter.com

net-a-porter.com

LOU

Jedan od najpraktičnijih modela za svaki dan ispirisan je torbom za foto-aparat, a možete ga pronaći u gotovo svakoj boji koju možete da zamislite. Mada je pristupačnija od ostalih tašni, njena cena ipak nije zanemarljiva.

harveynichols.com

net-a-porter.com

NIKI

Ova torba namenjena je ženama u pokretu, a njena glavna karakteristika je prostrana unutrašnjost. Model ima retro vibe, a poseban šarm daje mu logotip brenda.

net-a-porter.com

net-a-porter.com

KATE

Zbog male veličine i delikatnog izgleda, Kate je idealna tašna za večernje prilike. U skladu sa tim, krase je i metalna kićanka u boji zlata, kao i kultni logotip.

harveynichols.com

net-a-porter.com

SUNSET

Glavna karakteristika ove torbe je to što je mnogo prostranija nego što se to na prvi pogled čini. Dolazi u dve verzije – sa ručkom i bez nje.

harveynichols.com

net-a-porter.com

KAIA

Još jedna nova torba brenda ime je dobila po jednoj od trenutno najpopularnijih manekenki Kaji Gerber, koja je već dugo muza aktuelnog kreativnog direktora.

net-a-porter.com

matchesfashion.com

LE MAILLON

Ovo je najnovija torba francuske kuće, čije ime u prevodu znači vez. U pitanju je jedan od najelegantnijih modela za koji se očekuje da će steći veliku popularnost u narednim godinama.

harveynichols.com

net-a-porter.com

UPTOWN

Odličan model za večernje izlaske i plesni podijum, a klase ga dva glavna obeležja ovog brenda – poklopac inspirisan kovertom i Saint Laurent logotip.

net-a-porter.com

net-a-porter.com

SAC DE JOUR

Torba koja je lansirana 2013. godine, u vreme kada je Hedi Slimane bio kreativni direktor kuće, odavno je stekla kultni status i postala jedan od omiljenih modela među poslovnim ženama.

harrods.com

matchesfashion.com

LE CARRÉ

Prefinjena i praktična torba veoma je prostrana i savršen je izbor za sve ljubitelje minimalizma.

net-a-porter.com

net-a-porter.com

CASSANDRA

Elegantna torba pravi je simbol francuske estetike, a podjednako je pogodna i za dnevne i za večernje varijante.

net-a-porter.com

net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top