Multipirsing je i dalje najpoželjniji trend u svetu aksesoara

Pirsinzi u uhu prešli su dugačak put od simbola bunta, koje su nosili pripadnici različitih subkultura, do mainstream trenda koji s ponosom nose različite generacija. Ukoliko redovno skrolujete Instagramom i pratite veliki broj modnih influenserki, verovatno ste već primetili da svaka od njih ima bar po nekoliko minđuša u svakom uhu, a slično je i sa svetskim zvezdama. Multipirsinzi nisu prisutni samo na pistama i naslovnim stranama modnih magazina već i na crvenim tepisima, ali i u kancelarijama.

@xeniaadonts

2p 12220

@brittanyxavier

Suprotno od nekadašnjih rokera ili pankera, koji se smatraju rodonačelnicima ovog trenda u moderno doba, sada pirsinge nose uglavnom pripadnice višeg slojeva društva koje najčešće biraju zlatne minđuše, neretko ukrašene i dijamantima, mada smo kod mnogih blogera imali priliku da vidimo da i pozlata može izgledati odlično.

3p 12220

@ashleygraham

Dok su se uši nekada bušile iz bunta prema roditeljima i uglavnom bez jasnog plana, danas je proces rasporeda minđuša prešao na sasvim novi nivo i dobio ime curating. U svetu danas postoje pravi majstori pirsinga koji ovom poslu pristupaju na dizajnerski način, a kada bi neko od ovih stručnjaka birao broj i raspored minđuša za vas, najvažniji kriterijumi kojima bi se rukovodio bio bi oblik i veličina vašeg uha, zatim kakav nakit volite i kakve su vam životne navike. To, zaista, i jesu kriterijumi kojima bi svaka devojka koja želi da isproba ovaj trend trebalo da se rukovodi, jer su mogućnosti bezgranične.

4p 12220

@carodaur

Kada odlučite da svoje ušne školjke ukrasite više od jednom minđušom, jako je važno da dobro razmislite o rasporedu, jer danas postoji mogućnost da probušite gotovo svaki deo uha. Ukoliko vam nedostaju ideje, Instagram i Pinterest su odličan izvor inspiracije. Stručnjaci savetuju nikada ne radite više od dva pirsinga odjednom, i da ma koliko želite da imate po pet minđuša na svakom uhu, budete strpljivi u čitavom procesu.

157970414469885

@mariatash

Nakon što ste odredili broj i raspored, sledi onaj zabavniji deo, a to je izbor nakita. Bez obzira na to jeste li minimalista ili maksimalista postoji dovoljno izbora za svaki ukus. Ono što je važno jeste da birate minđuše od zlata, srebra ili sa pozlatom dok se bižuterija ne preporučuje.

1579704421937038

@mariatash

Jedan od najčešćih izbora jesu alke iste ili različite veličine koje se od najveće do najmanje ređaju na spoljnoj strani ušne školjke. Modnim maksimalistima sigurno će se najviše dopasti minđuše sa dijamantima ili cirkonima dok će minimalisti birati delikatan i neupadljiv nakit. Mogućnosti su zaista mnogobrojne, ali jedno je sigurno – multipirsinzi u uhu su trend koji će još dugo vladati.

1579704144650927

@mariatash

6p 12220

@orionvanessa

7p 12220

@orionvanessa

8p 12220

@gildaambrosio

9p 12220

@brittanyxavier

10p 12220

@ninasandbech

5p 12220

@fundachristophersen

12p 12220

@ninasuess

Naslovna fotografija: @tamara Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top