Homemade maske za lice za sve kožne probleme

Uvek je dobro prisetiti se starih dobrih domaćih recepata i dati priliku nečemu što je potpuno prirodno. Neke od najboljih namirnica za negu lica nalaze se upravo u vašoj kuhinji. Zato često nije potrebno trošiti novac na skupe kozmetičke proizvode kada odgovarajuće proizvode možete napraviti kod kuće.

Posvetljivanje tena:
Da bi vaš ten bio blistav ne morate da kupujete skupe serume već se svih fleka i crvenila možete rešiti i na prirodan način. Napravite masku od kašike punomasnog jogurta, polovine avokada i malo maslinovog ulja. Ostavite je da deluje 10 do 15 minuta i rezultati će odmah biti vidljivi. Nakon ispiranja maske stavite obavezno hidratantnu kremu ili negujuće ulje za lice. Bar jednom mesečno obavezno koristite i piling koji ćete napraviti od papaje, jogurta i ovsenih pahuljica kako biste se oslobodili izumrelih ćelija.

Suzbijanje crvenila kod suve kože:
Ništa nije tako efikasno kod suzbijanja crvenila kojima je sklona suva i osetljiva koža kao što su ružina voda i ulje od lavande. Očistite svako veče svoju kožu vodom od ruže umesto tonikom, a potom umesto kreme stavite na lice ulje od lavande. Bićete iznenađeni odličnim efektima.

Kontrola masnoće kože:
Koža koja proizvodi previše masnoće zapravo je dehidrirana, a najbolji lek za nju je jabukovo sirće koje joj vraća prirodno pH stanje. Sve što treba da utradite jeste da ga razblažite sa vodom u razmeri 1:4 i da dobijenu tečnost koristite umesto tonika za lice.

Smanjenje bora:
Kako starimo našoj koži je potrebno sve više hidratacije, a u tome su nezamenljivi buteri za kođu i eterična ulja. Zato bar jednom nedeljno nanosite maske za lice koje možete sami napraviti od prirodnih butera i ulja. Najefikasniji u toj borbi su shea i kakao buter i eteričnih ulja od lavande, tamjana i geranija. Kupite bilo koji naslac i nanesite mu nekoliko kapi bilo kog od navedenih ulja, a dobijenu smesu koristite kao noćnu kremu.

Foto: Adina Grigore

Podeli

Scroll to Top