Motivacione knjige koje će vam zaista pomoći ako ste „zapeli“ na bilo kom životnom polju

Ove knjige renomiranih autora garantovano će vam pomoći da izaberete pravi put kako na poslovnom tako i na ličnom planu

Svi mi u nekom periodu života „zapnemo“ na poslovnom ili privatnom planu i ne znamo kako da nastavimo da rastemo. U takvim situacijama uvek su nam potrebni dodatna motivacija i saveti kako po pitanju međuljudskih odnosa tako i po pitanju odnosa prema samome sebi. Srećom, na tržištu danas postoji mnogo izvrsnih knjiga koje nas mogu usmeriti ka pravom putu, bilo na profesionalnom ili na ličnom planu. Zato vam danas donosimo pet knjiga koje ne samo da će vam pomoći da izađete iz začaranog kruga već će vam u ključnim trenucima pružiti i potrebnu utehu.

IGRA ŽIVOTA I KAKO JE IGRATI
(Florens Skovel Šin)

Najpopularnija knjiga Florens Skovel Šin prvi put je objavljena još davne 1925. godine, ali je i dalje podjednako aktuelna i prijemčljiva. Glavna poruka koju nam spisateljica prenosi jeste da ljubav i dobra volja mogu ukloniti sve prepreke na našem putu. Ona nam na neformalan, prijateljski i humorističan način prenosi bezvremene lekcije i principe uspeha i pokazuje nam kako da primenom afirmacija promenimo svoje stanje i životne okolnosti i naučimo da život nije borba, već igra, igra davanja i primanja.
Ovo knjigu preporučujemo svima koji se osećaju zaglavljeno, koji su stegnuti ili su pod stresom.

NEMA OPRAVDANJA!
(Brajan Trejsi)

Nedavno smo vam preporučili knjigu Neograničena moć, Brajana Trejsija, a ovo je još jedan njegov naslov koji vredi da se nađe na vašoj must read listi. Autor u svom prepoznatljivom stilu polazi od premise da vam za uspeh nije potrebno da budete rođeni pod srećnom zvezdom, neverovatno bogati, da imate idealne kontakte i veze ili specijalne talente. Jedino što vam je neophodno je samodisciplina.
Nažalost, većina ljudi poklekne pred dva najveća neprijatelja uspeha: biraju put linije manjeg otpora (drugim rečima, lenji su) i/ili žele trenutno zadovoljstvo – ne uzimajući u obzir dugoročne posledice sadašnjih akcija.
Nema opravdanja! pokazuje kako da uspete u tri značajna aspekta vašeg života: vašim ličnim ciljevima, poslovnim i finansijskim ciljevima i vašoj celokupnoj sreći. Umesto da zavideći čeznete za životom koji, po vašem mišljenju, imaju izabrani „srećnici“, prestanite da pravite izgovore i krenite u akciju.
Ovo je odlična knjiga za one kojima je potrebno nešto da ih prodrma i izvuče iz zone komfora.

PUT MIRNOG RATNIKA
(Den Milmen)

Put mirnog ratnika zasniva se na autentičnoj priči sa elementima fikcije čiji je glavni junak Den Milmen, svestki šampion u gimnastici, koji putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. Vođen moćnim starim ratnikom koga on naziva Sokrates i iskušavan zavodljivom i razigranom ženom po imenu Džoj, Den se približava konačnom sukobu koji će ga osloboditi ili uništiti.
Možda se gledali istoimeni film, ali knjiga je višestruko bolja. U ovom bestseleru Den sa humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govoreći direktno o univerzalnoj potrazi za srećom. Poput Kastanede, on podstiče čitaoca da promisli o najdubljim pitanjima života. Pa ipak, za razliku od Don Huana, on ukazuje na put do srećnog, jednostavnog života bez ikakve upotrebe droga.
Ako želite da naučite koliko je bitno čime „hranite“ svoje misli i kako da ojačate mentalnu snagu da biste uspeli u fizičkom svetu, ovo je knjiga za vas.

LEČENJE ŠOPENHAUEROM
(Irvin Jalom)

Lečenje Šopenhauerom je romaneskna slika grupne terapije, unutrašnji pogled na članove grupe i način na koji ih vešti psihoanalitičar vodi i ohrabruje da ne padnu i ne posustanu. Postoje delovi knjige koji se čitaju kao psihoterapeutska verzija Platonove Gozbe, u kojima dinamičnost omogućava junacima da otkriju svoje unutrašnje glasove koji bi im inače ostali potpuno nepoznati. Glavni junak, eminentni psihoterapeut Džulijus Hercfeld, kome je preostala još jedna godina života, nedeljnim seansama sa pacijentima od svoje poslednje godine pravi poslednju volju i testament. Suštinsku vrednost tih terapija, pa samim tim i čitave knjige, predstavlja prisustvo Hercfeldovog pacijenta iz prošlosti kome tada nije uspe.
Autor ove knjige je penzionisani profesor psihijatrije na Stenford univerzizetu pa veoma vešto prenosi važna znanja, a pritom ćete dok čitate njegove redove osećati neverovatan mir.

NAJVEĆE ČUDO NA SVETU
(Og Mandina)

Knjiga je zasnovana na istinskim iskustvima Oga Mandina koja je stekao pošto je upoznao fascinantnog Sajmona Potera. Ovo poznanstvo preraslo je u iskreno prijateljstvo i sasvim mu je promenilo život. Stari staretinar Poter bio je ljubazan i nadasve mudar čovek koji je pomagao ljudima da spoznaju svoju vrednost i mogućnosti koje im život pruža.
Pored sjajnih ideja koje je podelio sa Ogom, Sajmon mu je poklonio ono najvrednije što je imao − Božji memorandum, skup genijalnih pravila, koja je Og morao prvo da primeni na sebi pa da ih kasnije podeli sa čitaocima, što je i uradio.
Prihvatite ove savete i svakodnevno ih praktikujte po nekoliko minuta. Daće vam snagu da sopstveni život oplemenite i poboljšate.
Nakon čitanja ove knjige sigurno ćete se osećati mnogo bolje i vrednije, a podići će vam i samopozdanje.

Tekst: INJournal magazin
Naslivna fotografija: @hannaschonberg
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top