Najbolji anti-age sastojci koji su potrebni vašoj koži

Pitanje koje se stalno nameće kada je nega lica u pitanju jeste, kada je najbolje vreme za početak upotrebe određenih anti-age preparata? Dobro je poznato da presudan uticaj na održavanje mladosti naše kože imaju hijalronska kiselina, retinol, vitamin C, koenzim Q10 i alfa-hidroksilna kiselina poznatija, ali je važno i da u pravom žvotnom dobu počnemo da koristimo preparate na bazi ovih sastojaka. Dermatolog dr Terry Loong otkriva kako da negujete lice ukoliko želite da vam koža blista.

Koenzim Q10

Efekat: Štiti ćelije kože
Najbolji period za početak korišćenja: 25 godina
Znakovi da vam je potreban: Osetljivost kože na sunčeve zrake i gubitak elastičnosti.
Nivo koenzima Q10 u koži raste od detinjstva do mladosti, a postepeno počinje da opada između 20. i 30. rođendana. odrasle dobi, maksimumom na 20 do 30 godina, a zatim se postupno smanjuje s godinama. Istraživanja su pokazala da CoQ10 u kozmetičkim preparatima nije toliko efikasan koliko dobre rezultate daje u vidu suplemenata.

Alfa-hidroksilna kiselina

Efekat: Posvetljuje ten i podmlađuje ćelije kože
Najbolji period za početak korišćenja: 25 godina
Znakovi vam je potrebna: Velika osetljivost na sunce i gruba i neravna tekstura kože.
Danas postoje mnogo preparata koji sadrže alfa-hidroksilne kiseline u koje spadaju: glikolna kiselina, mlečna kiselina, limunska kiselina, jabukova kiselina, 2-hydroxyoctanoic kiselina i 2-hydroxydecanoic kiselina. Njihova efikasnost zavisi od koncentracije kiselina i pH vrednosti. Što je veća koncentracija kiselina, a niža pH vrednost, intenzivnije je delovanje na kožu.

Hijaluronska kiselina

Efekat: hidratacija kože
Najbolji period za početak korišćenja: 20 godina
Znakovi da vam je potrebna: Kada počnete da dobijate ​​sitne bore ispod očiju, to je prvi znak dehidratacije kože koja s najefikasnije leči proizvodima na bazi hijaluronske kiseline. Možete birati kreme, a za bolji efekat koristite serume.

Retinol

Efekat: podstiče proizvodnju kolagena
Najbolji period za početak korišćenja: 25 godina
Znakovi da vam je potreban: Kada počnete da dobijate bore u vidu linija koje su naročito upečatljive dok se smejete ili mrštite. Danas na tržištu postoji mnogo krema sa dodatkom retinola. One koje sadrže 0,01% retinola mogu se upotrebljavati i svakodnevno dok nešto jače koje sadrže između 0,04% -0,1% retinola, najbolje je da koristite samo noću i to dva do tri puta nedeljno.

Vitamin C

Efekat: Štiti lice od spoljnih štetnih utecaja, UV zraka i slobodnih radikala, ali i čuva boju tena
Najbolji period za početak korišćenja: 18 godina
Znakovi da vam je potrebna: Kada primetite smeđe mrlje na koži usled izlaganja suncu, ako vaša koža gubi sjaj ili ste skloni pojavi crvenila na koži, znajte da je problem verovatno u nedostatku vitamina C. Ovaj vitamin možete piti u vidu tableta, a možete i birati preparate koje u sebi sadrže vitamin C.

Foto: bakneanlaticam.com

Podeli

Scroll to Top