Najbolji domaći dizajneri na stranicama Vogue Italia

Događaj koji je obeležio domaću modnu scenu u 2016. godini nesumnjivo je 40. Belgrade Fashion Week održan od 23. oktobra do 8. novembra. Prestižna modna manifestacija osnovana 1996. godine od strane modnog studija Click ovog puta imala je svoje XL izdanje jer je veliki jubijel zahtevao da događaj traje duže nego obično. Ambiciozni planovi organizatora definitivno su se ostvarili, a najbolja potvrda tpga jeste nedavno objavljeni članak o ovom događaju u uticajnom Vogue Italia.

Vlada Savić
Vlada Savić

U svom osvrtu na ovaj događaj novinarka Svetlana Knežević spomenula je neke od najzapaženijih učesnika kao što su Sonja Jocić ili Iva Stefanović, kao i one koji su zahvaljujući BFW-u uspeli da svoj rad predstave svetskoj publici. Najuspešnija među njima svakako je Roksanda Ilinčić, a tu su i Aleksandar Protić, Ana Ljubinković, Slobodan Mihajlović…

Ana ljubinković
Ana ljubinković

Članak prate fotografije sa revija jedanaest dizajnera – Aleksandre Lalić, Ane Ljubinković, Ane Trošić Trajković, Jasmine Vujović, Ive Stefanović, Marka Glavinića, Milice Vukadinović, Nevene Ivanović, Sonje Jocić, Sonje Krstić i Vlade Savića.

Ana Trošić Trajković
Ana Trošić Trajković

Ovim izdanjem Belgrade Fashion Week još jednom je postavio visoke standarde i kroz revije i izložbe sistematizovao i napravio presek dešavanja na modnoj sceni u prethodne dve decenije.

Sonja Jocić
Sonja Jocić

Beogradska nedelja mode i ubuduće će biti mesto na kom će već etablirani autori promovisati svoj rad i modne trendove, ali će se i mladim dizajnerima pružati prilika da zakorače u svet mode na velika vrata.

Aleksandra Lalić
Aleksandra Lalić
Sonja Krstić
Sonja Krstić

Foto: Belgrade Fashion Week

Podeli

Scroll to Top