Najbolji pristupačni parfemi koji su podjednako dobri kao dizajnerski

Kada su Bena Gorhama, osnivača čuvenog brenda Byredo, pitali da li parfem mora biti skup da bi bio dobar, odgovorio je: Ne, ima mnogo pristupačnih parfema koji mogu parirati luksuznim favoritima, samo treba da znate da ih nađete. I zaista, danas se sve parfimerske kuće snabdevaju istim sirovinama i njihovi mirisi prave se u istim fabrikama, a da li će krajnji proizvod biti manje ili više dobar zavisi od umeća i inspiracije parfimera. Većina high street kuća već dugo angažuje najbolje svetske stručnjake da kreiraju njihove mirise, a pristupačne cene mogu da priušte jer imaju manja ulaganja u ambalažu i reklamne kampanje. Ipak, nisu svi parfemi podjednako dobri, naročito ne oni za koje nije potrebno izdvojiti mnogo novca, ali postoji niz mirisnih nota čiji kvalitet višestruko premašuje cenu. Mi smo izdvojili najbolje među njima.

1p 21719

ZARA Gardenia Eau de Parfum

Baš kao i garderoba, parfemi iz Zare prkose svojim skromnim cenama. Postoji nekoliko mirisa za koje se može reći da su u istom rangu s parfemima čuvenih kuća, a ovaj je jedan od njih. Gardenia Eau de Parfum iz Zare sadrži iste mirisne note kao YSL Black Opium, a to su cvet narandže, kafa i vanila. Ako volite nešto delikatnije mirise, probajte obavezno Zarin Nude Bouquet parfem u čijoj se bočici kriju note trešnje, božura i vanile.

3p 21719

THE BODY SHOP Black Musk Eau de Toilette

Tokom devedesetih godina, jedna od najpopularnijih toaletnih voda među tinejdžerkama u zapadnim zemljama bila je White Musk iz The Body Shopa, a sada je dostupna i druga, bolja verzija – Black Musk. Ovaj miris mnogi nazivaju starijom sestrom svog prethodnika, jer je napravljen upravo za te tinejdžerke iz devedesetih koje su u međuvremenu postale žene. Sadrži note slatke kruške, ružičastog bibera i opojnog bergamota, i zaista miriše neverovatno dobro. Verujte da će se svi okrenuti za vama kada stavite nekoliko kapi ove toaletne vode, a posebno će vam se dopasti što je postojna od jutra do večeri.

3pp 21719

NUXE Sun Delicious Fragrant Water

Ako volite parfeme iz Bronze Goddess edicije kuće Estée Lauder, obavezno probajte ovaj pristupačan miris francuskog kozmetičkog brenda Nuxe. Obe kompozicije sadrže note kokosa, vanile i cvetova tiare što ih čini idealnim za leto. Ovi parfemi odmah će vas u mislima odvesti na najlepše plaže na kojima se služi Pina colada.

4p 21719

LUSH Sun Perfume

Osim popularnih sapuna i maski za lice, brend Lush ima i veoma solidnu ponudu pristupačnih mirisa. Njihov bestseler parfem za leto je upravo Sun u čijoj je bazi sandalovina, a u gornjim notama su cvet narandže i mimoza.

5p 21719

& OTHER STORIES Sardonyx Fire Eau de Toilette

Dovoljno je reći da je kreator parfema ovog high street brenda Ben Gorham, osnivač kuće Byredo, i da svima bude jasno da su sve mirisne note s potpisom & Other Stories izuzetno kvalitetne. Nećete pogrešiti ako izaberete bilo koji parfem, a nama omiljen je Sardonyx Fire s neodoljivim mirisom ambera i vanile.

6p 21719

MASSIMO DUTTI Evening Whispers

Evening Whispers delo je čuvene parfimerke Amandine Clerc Marie i spada u cvetne mirise, mada sadrži i voćne, slatkaste i začinske note. Glavni sastojci ovog parfema su bobičasto voće, ruža i praline. Reč je o veoma koketnom i intenzivnom mirisu koji može biti vaš glavni saveznik u specijalnim prilikama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @taylranne
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top