26.09.2021

Najčešće beauty greške koje svi prave tokom jeseni i zime

Dolazak nove sezone ne podrazumeva samo promenu garderobe već nam je potreban i čitav niz promena u beauty rutini. Jedan od najvećih propusta koje žene prave jeste činjenica da većina koristi iste proizvode tokom cele godine, iako se potrebe naše kože menjaju s promenom godišnjeg doba. Jedan od vodećih britanskih dermatologa Dr Nyla Raja tvrdi da postoji pet krucijalnih propusta koje žene prave prilikom izbora proizvoda za negu lica koje koriste tokom jeseni i zime. U nastavku pogledajte koje bi preparate i sastojke trebalo da izbegavate, a na koje bi trebalo da se oslonite u narednim mesecima.

@xeniaadonts

GREŠKA BR. 1: Agresivni čistači za lice

– Proizvodi za čišćenje lica koji sadrže sapun ili druge agresivne sastojke skidaju prirodna ulja s kože i isušuju je. Mnogi ljudi i dalje smatraju da im je lice čisto samo ako imaju osećaj da je njihova koža zategnuta, što je pogrešno uverenje. Kada imate takav osećaj, to je samo znak da ste uklonili prirodna ulja, koja će vaša koža nadoknaditi pojačanom proizvodnjom sebuma, pa će na kraju biti još masnija. Rešenje je u upotrebi nežnih proizvoda na bazi krema ili ulja, koji neće isušiti kožu.

2bg 141019

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

3bg 141019

Origins Mega-Mushroom Skin Relief Micellar Cleanser

4bg 141019

Elemis Pro-Radiance Cream Cleanser

GREŠKA BR. 2: Lagane dnevne kreme

– Kad temperature počnu da padaju, koži je potrebna odgovarajuća hidrantna krema kako bi bila zaštićena od hladnoće i vetrova. Jako je važno koristiti proizvode koji će ojačati barijeru kože i omogućiti joj da zadrži vlagu, a ovo je posebno bitno za osobe sa suvom kožom sklonom crvenilu.

5bg 141019

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

6bg 141019

Vichy Aqualia Thermal Rich Cream

7bg 141019

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

GREŠKA BR. 3: Izostanak SPF proizvoda

– Postoje tri glavna faktora koja ubrzavaju starenje kože: sunce, zagađenja iz spoljne sredine i neadekvatna ishrana. Zato nam je zaštita od sunca potrebna tokom cele godine. Svojim klijentima preporučujem da uvek koriste preparate sa maksimalnom zaštitom, a apsolutni minimum u zimskim mesecima su proizvodi sa zaštitinim faktorom 30. Čak i u danima kada sunce ne možemo da vidimo, njegova svetlost oštećuje kožu, i to čak i kada ste u zatvorenim prostorijama.

8bg 141019

Clarins UV Plus Day Screen Multi-Protection SPF50

9bg 141019

Elizabeth Arden PREVAGE® City Smart SPF50 Hydrating Shield

10bg 141019

Eucerin Oil Control Sun Gel Creme

GREŠKA BR. 4: Zanemarivanje pigmentacija

– Nakon leta mnogi na svojoj koži primećuju smeđe mrlje i pigmentacije, koje uglavnom zanemaruju, što je velika greška. Da biste uspešno izlečili fleke na licu, jako je važno da odmah reagujete. Zato svima savetujem da čim primete pojavu fleka počnu da koriste proizvode s kiselinama, vitaminom B3 ili retinolom. Ne samo da ovi sastojci leče pigmentacije, već su mogu pomoći i u borbi s aknama i rozaceom, a imaju i anti-age dejtsvo.

11bg 141019

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%

15bg 141019

La Roche-Posay Redermic R

13bg 141019

Paula’s Choice Resist Barrier Repair Moisturizer

GREŠKA BR. 5: Neadekvatna ishrana

– Hrana koju jedemo podjednako je važna kao i proizvodi za negu koje korisrimo. Jako je bitno da tokom zime unosimo dovoljno vitamina, a primetila sam da ljudima tada uglavnom nedostaje vitamin D, pa preporučujem upotrebu suplemenata.

14bg 141019

Jarrow Formulas Vitamin D3

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lucywilliams02
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite