Najčešće skincare greške koje svi prave tokom zime

Statistika kaže da najveći broj žena koristi iste preparate za negu tokom cele godine što je po mišljanju dermatologa jedan od najvećih skincare propusta. Sa promenom godišnjih doba menjaju se i potrebe naše kože, pa bi beauty rutinu trebalo da prilagodimo vremenskim uslovima. Kada je reč o zimskom režimu nege najvažnija stvar koju bi trebalo da imamo u vidu jeste da hladan vazduh i vetrovi isušuju kožu zbog čega joj je potrebna intenzivna hidratacija, kao i preparati koji ojačavaju njenu prirodnu barijeru.  U nastavku pogledajte koje su najčešće skincare greške koje pravimo tokom zime, kao i koje bi sastojke u preparatima trebalo da izbegavate, a na koje bi trebalo da se oslonite u narednim mesecima.

@xeniaadonts

GREŠKA BR. 1: Agresivni čistači za lice

Proizvodi za čišćenje lica koji sadrže sapun ili druge agresivne sastojke skidaju prirodna ulja sa kože i isušuju je. Mnogi ljudi i dalje smatraju da im je lice čisto samo ako imaju osećaj da je njihova koža zategnuta, što je pogrešno uverenje. Kada imate takav osećaj, to je znak da ste uklonili prirodna ulja, koja će vaša koža nadoknaditi pojačanom proizvodnjom sebuma, pa će na kraju biti još masnija. Rešenje je u upotrebi nežnih proizvoda na bazi krema ili ulja, koji neće isušiti kožu.

2bg 141019

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

3bg 141019

Origins Mega-Mushroom Skin Relief Micellar Cleanser

4bg 141019

Elemis Pro-Radiance Cream Cleanser

GREŠKA BR. 2: Lagane dnevne kreme

Kad temperature počnu da padaju, koži je potrebna odgovarajuća hidrantna krema kako bi bila zaštićena od hladnoće i vetrova. Jako je važno koristiti proizvode koji će ojačati prirodnu barijeru kože i omogućiti joj da zadrži vlagu, a ovo je posebno bitno za osobe sa suvom kožom sklonom crvenilu.

5bg 141019

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

6bg 141019

Vichy Aqualia Thermal Rich Cream

7bg 141019

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

GREŠKA BR. 3: Izostanak SPF proizvoda

Postoje tri glavna faktora koja ubrzavaju starenje kože: sunce, zagađenja iz spoljne sredine i neadekvatna ishrana. Zato nam je zaštita od sunca potrebna tokom cele godine. Najbolje bi bilo da uvek koristite preparate sa maksimalnom zaštitom, a apsolutni minimum u zimskim mesecima su proizvodi sa zaštitinim faktorom 30. Imajte u vidu da i u danima kada sunce ne možemo da vidimo, njegova svetlost oštećuje kožu, i to čak i kada ste u zatvorenim prostorijama.

8bg 141019

Clarins UV Plus Day Screen Multi-Protection SPF50

9bg 141019

Elizabeth Arden PREVAGE® City Smart SPF50 Hydrating Shield

Eucerin Oil Control Sun Gel Creme

GREŠKA BR. 4: Zanemarivanje pigmentacija

Nakon leta mnogi na svojoj koži primećuju smeđe mrlje i pigmentacije, koje uglavnom zanemaruju, što je velika greška. Da biste uspešno izlečili fleke na licu, jako je važno da odmah reagujete. Zato je sada pravi trenutak da počnete da koristite proizvode sa kiselinama, vitaminom B3 ili retinolom. Ne samo da ovi sastojci leče pigmentacije, već mogu pomoći i u borbi sa aknama i rozaceom, a imaju i anti-age dejtsvo.

11bg 141019

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%

15bg 141019

La Roche-Posay Redermic R

13bg 141019

Paula’s Choice Resist Barrier Repair Moisturizer

GREŠKA BR. 5: Neadekvatna ishrana

Hrana koju jedemo podjednako je važna kao i proizvodi za negu koje korisrimo, a veći deo populacije tokom zime bori se sa nedostatkom vitamina D, pa je upotreba suplemenata uvek dobro rešenje.

14bg 141019

Jarrow Formulas Vitamin D3

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lucywilliams02
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top