Najčešće greške koje pravimo prilikom čišćenja lica

Bez obzira na to u kojoj ste životnoj dobi ili da li imate masnu, suvu ili normalan tip kože, čišćenje lica je najvažniji deo svakodnevne higijene. Ni jedan kozmetički tretman vam ne može zameniti nemarnost ili neredovno skidanje šminke, a ukoliko pitate bilo kog dermatologa ili kozmetičara, svako od njih će prvo reći da je samo čista koža i lepa koža. Jer ni jedan puder ne može prekriti prljavštinu na licu. Ali, koje greške najčešće pravimo kada je u pitanju svakodnevna nega?

#1 Česta umivanja
Postoje žene koje kada odluče da redovno čiste svoju kožu imaju tendenciju da se umivaju i čiste lice i po pet ili šest puta dnevno, što je loše gotovo isto kao kada ne čistite redovno kožu. Jer voda isušuje kožu i samim tim je čini starijom. Umivanje ujtru i uveče je sasvim dovoljno.

#2 Koristite blaga sredstva za čišćenje
Sapun nikako nije dobro sredstvo za čišćenje kože, stoga ga izbacite iz upotrebe. Umesto njega koristite ulja, tonike, mleka za čišćenje ili vodicu za čišćenje beba. Ako imate masnu kožu, birajte preparate koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu.

#3 Preterana upotreba pilinga
Korištenje pilinga je odlično da se poboljša tekstura i tonus kože. Ali, imajte na umu da je upotreba pilinga poželjna jednom do dva puta nedeljno, sve preko toga može iritirati kožu.

#4 Spavanje sa make-upom
Ova loša navika može uništiti vaš ten za svega nekoliko nedelja, jer šminka zatvara pore. Osim toga, ukoliko ne skidate detaljno svoj make-up sa očiju, to može uzrokovati infekciju ili iritaciju.

#5 Pranje lica vrelom vodom
Ovo može biti posebno pogubno tokom zime jer veoma topla voda može dodatno isušiti vašu kožu. Koristite hladnu ili mlaku vodu prilikom umivanja, jer ćete na taj način poboljšati cirkulaciju, a samim tim i tonus kože.

#6 Upotreba vlažnih maramica
Upotrebu vlažnih maramica koje u sebi sadrže alkohol treba potpuno izbaciti, jer isušuju kožu. One koje su bez alkohola možete upotrebiti samo u slučaju kada nakon posla idete u teretanu i morate na brzinu da skinete šminku. Međutim, ovaj proizvod nikako ne može biti zamena za sredstva za čišćenje lica. Da biste temeljno očistili pore, vlažne maramice nisu dovoljne.

Podeli

Scroll to Top