Najefikasnije dijete: Hranite se poput supermodela

Najplaćenije manekenke na svetu možda jesu imale sreću da im je majka priroda bila naklonjena te im je podarila vitko telo, ali da bi sačuvale vitku liniju moraju redovno da vežbaju i da vode računa o ishrani. Surovi svet mode ne dozvoljava ležernost u životu supermodela već devojke moraju biti u top formi 365 dana u godini. Otkrivamo vam kako se hrane 5 vodećih manekenki!

Gisele Bündchen: Dijeta na biljnoj bazi
Gisele Bundchen i njen suprug Tom Brady imaju ličnog kuvara Allena Campbella koji im osmišljava sve obroke. Osamdeset posto njihove ishrane bazira se na povrću, koje kombinuju sa žitaricama celog zrna poput prosa, kinoe ili pasulja. Voće jedu retko, a iz ishrane su izbacili i beli šećer, belo brašno, jodiranu so, kofein.

Lily Aldridge: Dijeta Sakara
Lily Aldridge ne voli da kuva, pa zato sve svoje obroke naručuje od kompanije Sakara koja radi kućnu dostavu, a reč je o vegetarijanskim jelima i pićima koji su pripremljeni od organskog voća i povrća.

Carolyn Murphy: Alkalna dijeta
Alkalna dijeta bazira se na ograničavanju konzumiranja kisele hrane jer se na taj način menja pH vrednost organizma što donosi brojne benefite. Visoku pH vrednost imaju voće, povrće, orašasti plodovi i mahunarke, a visoku meso, riba, mlečni proizvodi, jaja, žitarice i alkohol. Dok kritičari ističu da je učinak postizanja pH ravnoteže u organizmu kratkotrajan, Carolyn Murphy obožava ovaj način ishrane i smtra da uz pomoć nje postže ravnotežu i zdravlje organizma.

Miranda Kerr: Dijeta po krvnim grupama
Dr. Peter J. D’Adamo osmislio je ovu dijetu tako da za svaki od četiri tipa krvi postoji grupa namirnica na kojima bi trebalo zasnovati ishranu. Mada su kasnija istraživanja pokazala mnoge manjkavosti ishrane po krvnim grupama, Miranda Kerr se rado pridržava programa ishrane koji je osmišljen za krvnu grupu A.

Bridget Malcolm: Veganska ishrana
Veganska ishrana oslobođena je svih namirnica životinjskog porekla, a bazira se na voću, povrću i žitaricama. Ukoliko se pravilno kombinuju namirnice i osmišljavaju obroci, nećete osetiti zdravstvene posledice zbog odricanja od hrane životinjskog porekla. Bridget Malcolm već godinama je vegan, a 2015. proglašena je najseksipilnijim vegetarijancem na svetu.

Podeli

Scroll to Top