Najefikasniji preparati za čišćenje lica koji uklanjaju čak i vodootpornu šminku

Čišćenje lica i skidanje šminke jedan je od najvažnijih koraka u beauty rutini, koji se nikad ne preskače. Da bi serumi i hidrantne kreme mogle da deluju, potrebno je da pre toga ukonimo sve nečistoće, kao i ostatke make-upa. Među najpopularnijim proizvodima za skidanje šminke poslednjih godina istakle su se miceralne vode, mada ćemo se svi složiti da nemaju uvek moć da uklone sve make-up ostatke, naročito kada je reč o maskarama ili ajalajnerima. Stoga mnoge žene provode dosta vremena trudeći se da s lica uklone šminku, ali im to nikad do kraja ne polazi za rukom. Problem postaje još veći kada koristimo vodootporne proizvode.

1cl

@kattanita

Imajući u vidu ovu činjenicu, beauty industrija je poslednjih godina razvila čitav niz formula koji u samo nekoliko pokreta tuferom mogu da uklone i najizdržljivije vodootporne proizvode. Većina ovih prepata napravljena je na bazi ulja, pa je zato nakon njihove upotrebe potrebno ukoliniti višak ulja miceralnom vodom ili penom za umivanje. Ako vam je dosadilo da provodite vreme pokušavajući da skinete make-up, a da to nikada ne uradite dobro do kraja, izdvojili smo nekoliko proverenih proizvoda koji će vam znatno olakšati ovaj beauty korak.

2cl

Garnier Skin Naturals 2-in-1 Eye Make-Up Remover

Nežno skida čak i vodootpornu šminku, bez potrebe za trljanjem. Ne isušuje kožu niti stvara neprijatan osećaj zatezanja, a proizvod je obogaćen argininom koji čuva trepavice. Činjenica je da je prilično masan, ali zato je i tako efikasan.

3cl

Smashbox It’s A Wrap Waterproof Makeup Remover

Veoma efikasan i istovremeno prema koži nežan preparat ima moć da skine čak i najuporniju šminku u samo nekoliko poteza tuferom. Dermatološki i oftamološki je testiran i pogodan je čak i za one koji imaju najosetljiviju kožu. Nakon upotrebe, lice je čisto, meko i osveženo.

4cl

The Body Shop Camomile Gentle Eye Make-Up Remover

Ovo je jedna od najnaprednijih formula, jer za razliku od svojih prethodnika, ovaj preparat nije na bazi ulja. Uprkos tome, veoma je efikasan i uklanja šminku u svega nekoliko sekundi dok za to vreme osvežava i umiruje kožu. Osim toga, izuzetno je prijatnog mirisa.

5cl

Clarins Instant Eye Make-Up Remover

Dvofazni losion definitivno je jedan od najefikasnijih na tržištu i veoma lagano skida dugotrajnu i vodootpornu šminku. Jedina mana ovog proizvoda je što sadrži blage mirise koji onima sa osetljivim očima mogu da smetaju.

6cl

Elemis White Flowers Eye & Lip Make Up Remover

Još jedan dvofazni i veoma učinkovit preparat. Lagano uklanja čak i najuporniji make-up, a formula je obogaćena ekstraktom belog božura koji hidrira kožu, ali i belim čajem koji je osvežava i hladi. Proizvod je oftamološki testiran, pa je pogodan čak i za one za najosetljivijim očima, kao i za korisnike kontaktnih sočiva.

7cl

Nivea Eye Make-Up Remover Double Effect

Ovaj preparat ima sve odlike svojih luksuznih prethodnika, iako je cenovno veoma pristupačan. Formula je dvofazna, u jednom potezu uklanja čak i vodootpornu šminku i veoma je nežan prema koži. Uz sve to, ne sadrži veštačke mirise.

8cl

Lancôme Bi-Facial Makeup Remover

Adut kompanije Lancôme, takođe, je oftamološki testiran i pogodan čak i za one sa osetljivim očima ili korisnike kontaktnih sočiva. Ne moramo da vam kažemo da je vrlo učinkovit i da je pre upotrebe potrebno protresti bočicu. Uljani osećaj na koži traje jako kratko, a nakon čišćenja ovim preparatom, imaćete utisak da je vaša koža bogato nahranjena.

9cl

MAC Gently Off Eye and Lip Make-Up Remover

I ovo je efikasna dvofazna formula koja se u tom pogledu ne razlikuje od svojih prethodnika, a glavni adut ovog preparata je činjenica da sadrži ekstrat krastavca koji umiruje kožu, kao i vodu cveta Damascus Rose koja deluje osvežavajuće. Nakon upotrebe nije potrebno kožu dodatno čistiti miceralnom vodom, a lice će biti meko i nežno.

Naslovna fotografija: @kattanita
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top