Najefikasniji proizvodi s retinolom koji će transformisati vašu kožu

Već smo vam pisali o tome koliko je važno da već na početku tridesetih godina počnete da koristite proizvode s retinolom (ovde) ukoliko želite da sačuvate mladolik izgled vaše kože. Razlozi za to su brojni, a prvi među njima je taj što ovaj moćni saveznik u borbi protiv starenja najefikasnije sprečava pojavu bora, ali takođe vidljivo smanjuje i postojeće, pa se preporučuje ženama i u kasnijem životnom dobu. Retonol odnosno vitamin A1 veoma je efikasan i kada je reč o brisanju fleka s lica, koje se obično javljaju nakon 30. rođendana, bilo da ste ih dobili u trudnoći zbog rada hormona ili su posledica prekomernog izlaganja suncu. Preporučuje se i kod koža s lošom teksturom, a isto tako vidno umanjuje proširene pore. Na tržišti je sve više proizvoda s retonolom, a mi vam predstavljamo najefikasnije, po izboru dermatologa.

1r 19519

THE ORDONARY
Granactive Retinoid 2% in Squalane

Brend The Ordinary brzo je stekao kultni status kada je reč o efikasnim proizvodima koje možemo kupiti po veoma pristupačnim cenama. Svoju posvećenost poazali su i kada su plasirali formuli Granactive Retinoid, koja u borbi protiv starenja daje mnogo bolje rezultate u poređenju sa običnim retinolom, a pritom ne iritira kožu.

2r 19519

DRUNK ELEPHANT
A-Passioni Retinol Cream

Oni koji su probali ovu kremu, opisuju je kao Sveti gral za kožu. Sadrži 1% retinola koji daje zadivljuće rezultate u kombinaciji sa ostalim sastojcima. Taj ostatak čine umirujući biljni ekstrakti kale, marelice, trešnje i marakuje zahvaljujući kojima se sprečava svaka mogućnost za iritaciju kože, koju retinol može da izazove. Krema ne sadrži nijedan štetan sastojak, poput silikona, mirisa, boja…), a bogata je i peptidima i masnim kiselinama zahvaljući kojima se obnavlja koža.

3r 19519

LA ROCHE-POSAY
Redermic R

Ova krema sadrži 0,3% retinola što je čini idealnom za sve one koji prvi put koriste proizvode s retinolom. Formula je odlična i za sve osobe sa osetljivom kožom jer gotovo da ne postoji bojazan od iritacije, a krema ne sadrži konzervanse, mirise, boje, parabene…

4r 19519

ELIZABETH ARDEN
Ceramide Retinol Night Serum 60 Capsules

Dva su razloga zbog kojih su ove ambule toliko moćne. Prvi je taj što sastav kapsula čuva retinol te je njegovo dejtvo 76% jače nego u kremama, a drugi je što sadrži kompleks ceramida čime sprečava isušivanje kože, što se neretko dešava kada koristimo proizvode s retinolom.

5r-20419

DARPHIN
Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate

Kada govorimo o kasulama odlične su i ove koje dolaze iz laboratorije kuće Darphin. U njima je retinol uljani koncentrat koji transformiše kožu lica, a naročito je efikasan za područje oko očiju. Svaka kapsula pruža retinol sa botaničkim pojačanjem da bi vidno smanjila linije i bore, poboljšala sjaj i ton kože. Uz hranjivo ulje jojobe, ova formula obnavlja, revitalizuje i vidno podmlađuje kožu.

Foto: @elemis / Promo

Podeli

Scroll to Top