Ovo su bili najgledaniji filmovi na Netflixu u 2023. godini

Istina je da su godinu koju ispraćamo obeležili filmovi Barbie i Oppenheimer, koji su pokorili bioskopske blagajne širom sveta, ali su nam i streaming platforme donele na desetine filmskih hitova koje smo gledali u prethodnih 12 meseci. Lidersku poziciju i ovog puta zadržao je Netflix sa mnogo odličnih naslova najrazličitijih žanrova – od komedija, preko uzbudljivih avantura do romantičnih drama. Zato vam na samom kraju godine donosimo listu najgledanijih filmova na ovoj streaming platformi.
Imajte u vidu da Netflixova lista nije zasnovana na broju gledalaca koji su pogledali film već na broju sati koji je svaki gledalac proveo uz određeno ostvarenje. Naime, kompanija je došla do zaključka da mnogi gledaoci ne odgledaju sve naslove do kraja te da se mnogo objektivniji rezultati dobijaju kada se sabira minutaža.
Nastavite da skrolujete.

The Mother
(249,9 miliona sati)

Akcioni triler sa Jennifer Lopez u ulozi vojnog operativca SAD prati njen pokušaj da spase svoju kidnapovnu ćerku, a u tome joj pomaže FBI agent. Iako je ovaj film dobio različite kritike, zauzeo je prvo mesto među najgledanijim filmovima u 2023. godini na Netflixu sa 249,9 miliona sati gledanja. Uspeh filma doveo je do razgovora o potencijalnom nastavku, međutim, to još uvek nije potvrđeno.

Luther: The Fallen Sun
(209 miliona sati)

Četiri godine nakon završetka uspešne serije Luther sa Idris Elbom, snimljen je i film pod nazivom Luther: The Fallen Sun uz koji je publika provela 209 miliona sati. Detektiv Luther ovog puta pokušava da uhvati serijskog ubicu, ali usled malverzacija i skandala nedužan završava u zatvoru. Progonjen svojim neuspehom, beži iz zatvora i upušta se u intrigantnu poteru za zločincem iz koje samo jedan od njih može izaći kao pobednik.

Extraction 2
(201,8 miliona sati)

Chris Hemsworth se vratio kao Tayler Rake u akcionom nastavku Netflixovog filma Extraction iz 2020. godine. Film je brzo osvojio publiku i to pre svega zahvaljujući impresivnim vizuelnim efektima i ekstremnim akcionim scenama. Ovaj nastavak prati Taylera u misiji da spase sestru svoje žene i njeno dvoje dece od najvećeg kriminalnog sindikata u Gruziji. Film je dobio pozitivne kritike i postao jedan od najgledanijih na ovoj paltformi sa 201,8 miliona odgledanih sati.

You People
(181 miliona sati)

You People je romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače Jonah Hill i Eddie Murphy. Ovaj film nudi laganu priču sa ozbiljnom porukom koja se prenosi kroz odnos glavnih likova i njihovih porodica. Ostvarenje istražuje temu međurasnih veza koje i dalje izazivaju različite reakcije u Americi, ali na humorističan način. Poruka je jasna – bez obzira na rasu ili veru, bitno je da smo svi ljudi.

Murder Mistery 2
(173 miliona sati)

Ovo je još jedan nastavak istoimenog filmskog hita. Iako možda nije remek-delo, ova priča je savršen spoj akcije, misterije i komedije, koju publika voli. Za one koji ne znaju, glavni junaci Jennifer Aniston i Adam Sandler su bračni i poslovni par koji drži detektivsku agenciju. Ovog puta oni pokušavaju da spasu svog prijatelja milijardera koji je otet na vlastitom venčanju.

Your place or mine
(163 miliona sati)

Kao što po samom nazivu možete da zaključite, Your place or mine je romantična komedija. Glavni junaci, Debbie (Reese Witherspoon) i Peter (Ashton Kutcher), bili su par u srednjoj školi, a danas su najbolji prijatelji koji žive u različitim gradovima i različitim životnim stilom. Debie je ostala u Los Anđelesu gde živi sa sinom tinejdžerom i odustala je od svojih snova da postane izdavač dok je Peter uspešni biznis konsultant u Njujorku. Zaplet se dešava kada Debie mora da ode u Njujork na nedelju dana, a Peter predlaže da on otputuje u Los Anđeles kako bi čuvao njenog sina. Kada zamene kuće i živote, oboje će shvatiti da ono što misle da žele možda nije ono što im stvarno treba.

Nowhere
(144,1 miliona sati)

Španski film smešten u distopijsku budućnost prati trudnicu Miju, odvojenu od muža, dok pokušava da pobegne u Irsku. Kako je Španija postala diktatura koja se bori sa nedostatkom resursa tako što želi da iskoreni decu, trudnice i starce, Mia beži iz zemlje skrivajući se u pomorskom kontejneru na teretnom brodu. Međutim, nakon velike oluje, ona rađa dete usred mora i čeka je nova borba za preživljavanje.

Reptile
(141 miliona sati)

Reptile je uzbudljiv triler koji prati Willa Gradyja (Justin Timberlake), biznismena u industriji nekretnina, čiji se život potpuno menja kada pronađe mrtvo telo svoje devojke Summer. Njeno ubistvo istražuju detektivi Tom (Benicio del Toro) i Dan (Ato Essandoh), koji ubrzo otkrivaju da je ovaj slučaj mnogo veći nego što su mogli da pretpostave.

We have a ghost
(124,4miliona sati)

Film prati porodicu Presley koja se seli u novu kuću, ali ubrzo shvataju da u njoj živi duh Ernest što će svako od njih prihvatiti na svoj način. Dok najmlađi član porodice, Kevin, pokušava da pomogne duhu da otkrije svoju prošlost, njegov otac Frank ga koristi kako bi stekao online slavu. Međutim, nakon što postanu senzacija na internetu, Presleyevi će se naći na meti sumnjive državne agencije.

AKA
(120 miliona sati)

AKA je francuski akcioni film o specijalnom agentu Adamu Francua, koga igra Alban Lenoir. On je na tajnom zadatku u okviru kog je morao da se infiltrira u kriminalnu organizaciju, ali kada se poveže sa sinom šefa ozloglašene bande, suočava se sa moralnom dilemom koja može da ugrozi njegovu misiju.

Tekst: Kristina Blagojević
Naslovna fotografija: @domsli22
Foto i video: Instagram, YouTube

Podeli

Scroll to Top