Otkrivamo vam najprodavanije parfeme brenda Dior. Koliko ste ih isprobali?

Od svih dizajnerskih kuća, parfemi brenda Dior imaju posebno mesto u mom srcu. Pre svega moj prvi susret sa parfemima bio je sa njihovim Hypnotic Poison mirisom u staroj zelenoj bočici koji je moja mama koristila kada sam bila devojčica (verujem da većina žena koje su rođene 80-tih godina pamte ovu čuvenu kompoziciju). Kasnije je kupovina Miss Dior Cherie parfema (tokom 2012. brend je preimenovao ove parfeme u Miss Dior i donekle im promenio kompozicije) bila moj svojevrsni ulazak u svet odraslih. Svakako je ovo bio jedan od onih mirisa za koji sam dobila ogroman broj komplimenata i koji u meni budi važne uspomene, iako sam poslednjih godina isprobavala i druge njihove kompozicije, kao što su J’adore Infinissime, Ambre Nuit ili Gris Dior.
S obzirom na to da sam trenutno u potrazi za novom mirisnom notom za aktuelnu sezonu, a da je Dior lansirao neke od najlegendarnijih i najotmenijih parfema u istoriji, odlučila sam da napravim malo istraživanje i saznam koji su njihovi mirisi najprodavaniji. Lista vas čeka u nastavku.

#10: Bois d’Argent

Ključne mirisne note: iris, čempres, kleka, smirna, pačuli, med, vanila, amber, mošus, koža, dim, tamjan
Deseto mesto na listi najprodavanijih Diorovih parfema zauzima ova uniseks kompozicija koja svakako nije za one koji ne vole jake parfeme sa snažnim karakterom. U pitanju je moćan parfem prožet tragovima dima, irisa i tamjana.

#9: Gris Dior

Ključne mirisne note: hrastova mahovina, ruža, pačuli, jasmin, bergamot, amber, kedar, sandalovina
Kao što sam vam već rekla, ovaj parfem sam imala priliku da probam. Iako je Gris Dior cvetni parfem, daleko je od klasičnih kompozicija sa ružom, jasminom ili bergamotom jer mu drvenaste note daju poseban šmek. Inače, kreator ovog mirisa François Demachy tvrdi da je bio inspirisan sivom bojom koju je pretočio u ovaj parfem.

#8: Fève Délicieuse

Ključne mirisne note: lavanda, nana, bergamot, višnja, jasmin, frezija, tonka, vanila, kakao, karamela, praline, benzoin, mleko, sandalovina, koža, karamela, kedar
Ovaj kultni parfem odličan je izbor za sve koji vole tople, slatke i složene mirisa sa malo začina. Iako možda na prvi pogled ne izgleda tako, ali voćne i cvetne note u ovoj kompozicji savršeno se stapaju sa slojevima karamele, vanile i kakaa.

#7: Ambre Nuit

Ključne mirisne note: amber, turska ruža
Još jedan parfem sa liste koji sam imala priliku da isprobam. Za razliku od ostalih Diorovih mirisa, u njemu dominiraju samo dve note, ali daleko od toga da nije složen. Naprotiv, u ovom intenzivnom parfemu dominira moćan amber koji donekle umiruju note turske ruže.

#6: Oud Ispahan

Ključne mirisne note: labdanum, ruža, pačuli, šafran, oud, sandalovina, kedar
Ako volite parfeme koji ostavljaju trag, sigurno će vam se dopasti Oud Ispahan. Reč je o snažnom parfemu sa oštrim drvenastim notama šafrana i kedra koje su donekle ublažene kremastim pačulijem i delikatnom ružom.

#5: J’adore Eau de Parfum Infinissime

Ključne mirisne note: bergamot, narandža, jasmin sambac, sandalovina, ruža, ylang-ylang, tuberoza
Još jedan izuzetno postojan parfem koji ostavlja trag i koji vredi isprobati. U pitanju je mudra mešavina ruže, jasmina sambaca, ylang-ylanga, tuberoze i sandalovine, a ono što će vas posebno oduševiti jeste činjenica da miris ovog parfema jako zavisi od mirisa vaše kože.

#4: Miss Dior Rose N’Roses Eau de Toilette

Ključne mirisne note: ruža, italijanska mandarina, beli mošus, geranijum, bergamot
Jedan od onih parfema koji će obožavati svi koji vole note ruže, ali će se dopasti i onima koji ne vole ružu. Naime, ovo nije klasičan parfem sa mirisom ruže kakave su nosile naše bake već moćna i moderka kompozicija. U bazi parfema je beli mošus, a otvara se notama geranijuma, bergamota i mandarine.

#3: Miss Dior Eau de Parfum

Ključne mirisne note: bergamot, ruža iz Grasa, ružino drvo, ruža iz Damaska, ružičasti biber
Ne znamo da li ste znali, ali Miss Dior je bio prvi parfem ove kuće koji je lansiran 1947. godine. Kasnije je brend imao nekoliko Miss Dior Cherie parfema, da bi se 2012. godine vratili kultnom Miss Dior nazivu. U suštini, ovaj parfem trenutno je jedna od njihovih najprepoznatljivijih kompozicija u kojoj dominiraju bergamot i ruža.

#2: Miss Dior Blooming Bouquet Eau de Toilette

Ključne mirisne note: bergamot, ruža, božur, beli mošus
Još jedna Miss Dior verzija, kao što joj samo ime kaže, prožeta je cvetnim notama i predstavlja svojevrsni omaž omiljenom cveću samog Christiana Diora – božuru i ružama. Ipak, poseban šarm mirisu daju bergamot i beli mošus.

#1: J’adore Eau de Parfum

Ključne mirisne note: ylang-ylang, ruža, jasmin sambac, jasmin iz Grasa
Da, ovo je najprodavaniji parfem brenda, a možda i najlegendarniji Diorov miris (lansiran je 1999. godine). U pitanju je još jedna cvetna kompozicija u kojoj se prožimaju ruža, jasmin i ylang-ylang i to na pomalo misteriozan način.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @zinafashionvibe
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top