Najvažniji deo anti-age nege na koji često zaboravljamo

Kada je u pitanju beauty rutina, većina nas najveći fokus stavlja na lice, međutim, to nije jedina regija na kojoj se stvaraju bore, fine linije i hiperpigmentacije. Iako ćemo najviše pažnje posvetiti izboru krema, seruma i drugih proizvoda za lice, jednako je važno da odgovarajuću negu priuštimo i podočnjacima, vratu i dekolteu. To su područja na kojima je koža najtanja pa se tragovi starenja najpre tamo javljaju. Da bi usporili ovaj proces potrebne su vam nežne masaže, intenzivna hidratacija i preparati na bazi aktivnih sastojaka. Kako bi trebalo da izgleda odgovarajuća nega pomenutih regija, saznajte u nastavku.

1an 27519

SKIDANJE ŠMINKE
Da li ste znali da fine linije oko očiju najčešće nastaju zato što ne skidate temeljno maskaru? Naime, ostaci maskare padaju i zadržavaju se u pore ove osetljive regije i tako stvaraju bore. Zbog toga je skidanje šminke sa očiju jedan od najvažnijih koraka kada je reč o nezi. Većina proizvoda, ukoliko nisu specijalizovani za ovo područje, neće vam dobro skinutu šminku sa okoloočnog područja. Najefikasniji način da to učinite jeste da stavite bebi ulje na trepavice i protljate lagano tako da uklonite svu šminku, a potom miceralnom vodom skinite ostatke. Na kraju se obavezno umite odgovarajućom penom i izaberite dobar proizvod za hidrataciju ovog dela lica.

Nivea Baby Delicate negujuće ulje

Elemis Biotec Skin Energising gel za umivanje

Nuxe Merveillance Expert krema za područje oko očiju

MASAŽA VRATA
Za negu kože vrata biće vam dovoljni preparati koje koristite za negu lica, a ovaj beauty korak vam neće oduzeti ni mnogo vremena. Važno je da svakodnevno nežno umasirate hranjivu kremu u vrat laganim pokretima prema gore, od kraja vrata prema bradi. Cilj masaže je da podstaknete cirkulaciju i protok limfe na tom području. Tokom masiranja pazite da vaši pokreti ne budu pregrubi.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist krema za lice

NEGA KOŽE DEKOLTEA
Koža dekoltea zahteva sličan tretman kao i koža vrata. Isti kozmetički preparati koje koristite za negu lica, prijaće i koži dekoltea. Svake večeri očistite ovu regiju i nežno je izmasirajte. Prilikom tuširanje, prođite hladnom vodom po ovoj regiji u smeru kazaljke na satu. Nahranite kožu hidratantnim kremama i potrudite se da vam ovi koraci postanu deo svakodnevne rutine. Povremeno uradite nežan piling, a barem jednom mesečno nanesite hranljivu masku.

La Roche-Posay Physiologique piling za osetljivu kožu

GlamGlow Thirstymud maska za intenzivnu hidrataciju

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@sonagasparian)

Podeli

Scroll to Top