Najvažniji koraci za meke i hidrirane usne u letnjim mesecima

O usnama najviše vodimo računa zimi kada ih hladan vazduh i vetar iskušuju zbog čega su sklone pucanju. Međutim, često zaboravljamo da i sunce, more i visoke temperature takođe štete usnama. Zato je pravilna nega u ovo doba godine takođe veoma bitna, a ona, između ostalog podrazumeva i upotrebu SPF proizvoda. Da bi vam usne uvek bile meke i hidrirane, potrebno je da ih zaštite od štetnih UV zraka, a to ćete najefikasnije učiniti ako birate balzame sa zaštitnim faktorom. Osim što će takvi proizvodi štiti usne od sunčevih zraka, pružoće im u potrebnu dozu vlage.

La Roche-Posay Anthelios XL balzam za usne SPF 50+
Kiehl’s Butterstick tretman za usne SPF 30
Sebamed Lip Defense SPF 30

Nanosite balzam više puta dnevno, odnosno svaki put kada osetite da su vam usne suve, bez obzira na to da li planirate da se duže izlažete suncu ili boravite u zatvorenim prostorijama. Preporučljivo je i da izbegavate upotrebu prozirnih sjajeva i ruževa sa glosom jer oni reflektiraju UV zrake. Umesto njih birajte mat karmine, ispod kojih najpre nanesite balzam sa zaštitnim faktorom.

Poželjno je i da redovno radite piling usana. Zimi je ovaj korak deo rutine mnogim ženama, ali mrtve ćelije s usana potrebno je uklanjati i leti. Pored toga što piling pospešuje obnovu ćelija usana, pruža im i niz hranljivih sastojaka. Piling možete i sami napraviti od maslinovog ulja i šećera, a možete i izabrati neki od velikog broja proizvoda koji se nude na tržištu. Ako ga nanosite uveče pre spavanja, nakon toga stavite na usne i noćnu kremu za lice ili antirid za što bolju hidrataciju, dok preko dana nakon tretmana nanesite balzam.

Labello Caring Scrub
Fenty Beauty Pro Kiss’r Lip-Loving Scrubstick

Za zdravlje usana važna je i pravilna ishrana, a pre svega unos namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama i vitaminima E i C. Zato konzumirajte što više ribe i morske plodove, kao i sezonsko voće i povrće. Podjednako je bitan i unos dovoljne količine vode, pa ne zaboravite da sa sobom uvek ponesete flašicu vode i potrudite seda konzumirate najmanje dva litra na dan.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portaču 26. maja 2021. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @valeriapovetsky
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top