Najvažniji suplementi za zdravu kožu, kosu i nokte

Živimo u eri kada je lep i negovan izgled postao odraz lične higijene, a zahvaljujući preparatima nove generacije danas svaka žena može da produži mladalački izgled svoje kože ili da joj, bez obzira na genetiku, kosa i nokti budu jaki i zdravi. U želji da postignemo svoj cilj često smo spremni da izdvojimo nezanemarljive svote novca za kozmetičke proizvode ili estetske tretmane, ali u tom pokušaju da nadmudrimo genetiku i godine najčešće zaboravljamo da nega počinje iznutra te da je nekada mnogo važnije šta unosimo u organizam nego kozmetika koju koristimo.

@gaalaparis

U skladu sa tim, poslednjih godina suplementi su postali vodeći trend kada je reč o nezi, a kao rezultat saradnje kozmetičke industrije i nutricionista razvijena je i čitava nova grana – nutrikozmetika, koja je dovela do lansiranja niza prehrambenih dodataka. Ukoliko ste posvećeni svojoj nezi, a ipak niste zadovoljni stanjem kože, kose ili noktiju, suplementi su verovatno ono što vam je potrebno. Koji su najvažniji vitamini, minerali, proteini i koenzimi za lep izgled, saznajte u nastavku.

@gaalaparis

KOLAGEN
Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u ljudskom organizmu koji čini osnovni deo vezivnog tkiva. Tokom strarenja kolagenska vlakna gube vlagu, a ovaj proces odražava se na našu kožu tako što ona postaje suva, gubi elastičnost, nastaju prve bore, a s obzirom na to da nedostatak kolagena deluje tako da koža postaje osetljiva na sunce, stvaraju se i pigmentacijske fleke.

KOENZIM Q10
Koenzim Q10 prisutan je u svim ćelijama organizma i neophodan je koži da bi obavljala osnovne funkcije, kao što su regeneracija i obnavljanje. Količina prirodnog koenzima Q10 u koži se smanjuje kako starimo zbog čega vremenom postaje manje zaštićena od stresa i oštećenja te brže nastaju tanke linije i bore.

VITAMINI C i E
Vitamini C i E deluju tako što neutrališu dejstvo slobodnih radikala koji uzrokuju štetu na tkivima koja imaju važnu ulogu u strukturi kože poput kolagena i elastina. Osim toga, imaju sposobnost da se suprostave negativnim posledicama izlaganja suncu, jer se pokazalo da mogu da spreče nastanak oštećenja na koži uzrokovanih predugim boravkom na suncu.

VITAMINI B KOMPLEKSA
Vitamini B kompleksa ključni su za izgled i zdravlje žena. U tom kontekstu nemoguće je izdvojiti pojedini B vitamin kao važniji od drugog. Vitamin B2 štiti kožu od pucanja, vitamin B3 pomaže kod suve i kože sklone upalama, vitamin B5 vlaži kožu i pomaže u borbi protiv problematične kože, a biotin sprečava sitno perutanje kože. S druge strane, vitamin B6 doprinosi regulaciji hormonalne aktivnosti i stoga može biti od pomoći tokom razdoblja menopauze. Adekvatni unos vitamina B9 (folna kiselina) neophodan je tokom i nakon trudnoće, jer folna kiselina doprinosi rastu majčinog tkiva i razvoju fetusa dok vitamin B12 pomaže funkciju normalnog metabolizma energije.

CINK I SELEN
Minerali cink i selen štite ćelije kože od štetnih uticaja oksidativnog stresa, a pomažu i u održavanju kose i noktiju.

@gaalaparis

Znamo da pojedinačan unos svih pomenutih suplemenata ne bi bio jednostavan, ali zato danas postoje proizvodi koji sadrže sve potrebne vitamine i minerale za lep izgled kože, kose i noktiju. Jedan od njih je Lady, nemačke kompanije B!TONIC, čije je blagotvorno dejstvo na ženski organizam dokazano u više naučnih studija, a koji je odnedavno dostupan u domaćim apotekama i na sajtu uvoznika. Ovaj preparat sadrži potrebnu dnevnu dozu svih pomenutih nutritijenata, a obogaćen je i polifenolima semenki grožđa koji takođe blagotvorno deluju na naše zdrave i izgled.

KAKO B!TONIC LADY DELUJE NA ZDRAVLJE I LEPOTU ŽENA:
• Poboljšava izgled, hidrataciju i elastičnosti kože
• Smanjuje vidljivost celulita jačanjem vezivnog tkiva ispod kože
• Nokti su čvršći i manje se lome
• Podstiče rast kose i noktiju
• Štiti kožu od štetnih učinaka UV zračenja i pospešuje brži oporavak kože nakon dužeg izlaganja sunčevim zracima
• Doprinosi opštem osećaju blagostanja
• Smanjuje simptome menopauze

Preporučena konzumacija:
• Odrasli: Minimalno 2 kapsule dnevno, nakon obroka. Izbegavajte unos u večernjim satima. Unositi nakon obroka, s puno vode.
• Nije preporučeno za vegane ili vegetarijance jer sadrži kolagen goveđeg porekla
• Trudnice i dojilje mogu konzumirati preparat samo pod lekarskim nadzorom pošto sigurnost CoQ10 nije testiran na trudnicama.
• Ne utiče negativno na rad jetre, stoga ne postoji vremensko ograničenje trajanja unosa.
• Preparat je potrebno konzumirati najmanje 30 dana kako bi rezultati bili vidljivi.
• Dodatak ishrani nije zamena za uravnoteženu ishranu.

Naslovna fotografija: @gaalaparis
Foto: Instagram, Marija Đorđević

Podeli

Scroll to Top